Home Izdvojeno Mladi dobili mjesto za druženje i kreativno izražavanje

Mladi dobili mjesto za druženje i kreativno izražavanje

PODIJELITE

U Domu kulture Galženica svečano je otvoren Klub mladih, koji bi trebao poboljšati kvalitetu života ove populacije Goričana. Prve inicijative za njegovo otvaranje počele su prije otprilike 15 godina, a najveći zagovornik ovoga projekta bila je  Udruga ”Gorička alternativna scena”. Resurse Kluba koristit će brojne udruge mladih s područja Velike Gorice.

– Ja osobno dolazim iz jedne udruge. Svjestan sam toga koliko je udrugama mladih trebao jedan ovakav prostor. Ovdje će se graditi stupovi jednog civilnog društva kroz koje će mladi svoje inicijative moći jasno artikulirati prema Gradu – rekao  je Matej Peranić, voditelj Kluba mladih.

Mladi Goričani dobili su jedan moderno uređen prostor u kojem mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. U njemu će se održavati besplatne edukacije, izložbe, turniri, koncerti, filmske večeri i večeri poezije.

klub-mladih-2016-19

– Mi ćemo ih i dalje pratiti logistički i financijski, sve u interesu da im pomognemo da se samoostvare i upotpune svoje slobodno vrijeme te da razvijaju svoje intelektualne i duhovne vještine – poručio je Krešimir Ačkar, resorni pročelnik.

Grad se uključio u rješavanje ovog problema tako što je dodijelio svoj prostor i uložio 40-ak tisuća kuna u njegovo uređenje. Relativno malim ulaganjima konačno je riješen dugogodišnji problem.

– Otvaranjem goričkog Kluba mladih itekako pokazujemo da su mladi budućnost Velike Gorice. Brojni naši mladi sugrađani kroz svoj rad u kulturno-umjetničkim društvima, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i brojnim sportskim udrugama oplemenjuju društveni život ovog grada – istaknuo je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

klub-mladih-2016-21

TIJEKOM 2017. NEKOLIKO GRADSKIH PROSTORA PRENAMIJENIT ĆE SE ZA POTREBE MLADIH

Gradonačelnik Dražen Barišić izrazio je zadovoljstvo završetkom ovog projekta i najavio je da će se tijekom sljedeće godine prenamijeniti još nekoliko gradskih prostora za potrebe mladih u Velikoj Gorici. – Jako sam zadovoljan ovim projektom i kao gradonačelnik i kao roditelj, ali i kao i obični prolaznik koji može s užitkom promatrati kako mladi u ovom gradu žive svoju mladost – otkrio je gradonačelnik.

Otvaranje Kluba mladih zasigurno je podiglo kvalitetu života mladih u Velikoj Gorici, ali i stvorilo dobre pretpostavke za daljnji rad na promicanju interesa i potreba ove populacije.

[print_gllr id=59767]