Home Izdvojeno Pokupsko dobiva besplatan internet na javnim površinama i objektima

Pokupsko dobiva besplatan internet na javnim površinama i objektima

Danas su počeli radovi na ugradnji opreme koja će omogućiti građanima besplatan pristup bežičnom internetu

PODIJELITE

Danas su u općinskoj zgradi u Pokupskom počeli radovi na ugradnji opreme koja će omogućiti građanima besplatan pristup bežičnom internetu.

Radovi se provode u okviru projekta WiFi4EU. Vaučer u iznosu od 15 tisuća eura dobila je Općina Pokupsko od Izvršne agencije za inovacije i mreže kako bi se implementirao besplatni bežični pristupa internetu na javnim površinama i objektima u vlasništvu Općine Pokupsko.

“U okviru projekta besplatnim WiFi signalom bit će pokrivene javne površine u središnjem dijelu Pokupskog, od prostora ispred groblja, preko središnjeg parka u Pokupskom te prostori uz cestu prema jugu do Centra kulture Pavao Stoos. Od vanjskih prostora u ovoj fazi projekta još će signal dobiti i ŠRC Stari Grad u Pokupskom.”, navode iz Općine Pokupsko.

Signalom će biti pokriveni i unutrašnji prostori u općinskoj zgradi, prostori Doma zdravlja, Sjenice Auguštanovec, te budućih Kluba mladih Pokupsko i Centra kulture Pavao Stoos. Ovo je prva faza projekta koju u cijelosti financira Europska komisija. U drugoj fazi projekta signalom će se pokriti i ostali javni objekti i domovi kulture te njihovi vanjski prostori i igrališta. Za financiranje ove faze se ove godine planira prijava na natječaj Zagrebačke županije – Wi-Fi 4 Smart Green Ring.