Home Gospodarstvo Pojeftinilo je gorivo, evo novih cijena benzina i eurodizela

Pojeftinilo je gorivo, evo novih cijena benzina i eurodizela

Prosječni spremnik bezina jeftiniji je za 18 kuna, a dizela za 40,5 kuna

PODIJELITE

Od utorka ujutro na većini benzinskih postaja u Hrvatskoj je smanjena cijena goriva. Po podacima s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te portala cijenegoriva.info došlo je do spuštanja cijena za sve vrste goriva.

Tako je cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Lukoila i još nekih distributera od danas 12,09 kuna, što je 36 lipa manje nego dan ranije, kada je stajala 12,45 kuna za litru. Cijena osnovnog eurodizela doživjela je još veći pad te je sada na većini postaja od danas 12,70 kuna, dok je dan ranije bio 13,51 kunu što je jeftinije za 81 lipu.

Portal cijenegoriva.info objavio je da je prosječni spremnik benzina od ponoći jeftiniji za 18 kuna, a dizela za 40,5 kuna.

Podsjećamo, izmjenama Uredbe o trošarinama država na rok od 90 dana smanjila trošarine na gorivo za 40 lipa po litri bezolovnog motornog benzina te 20 lipa po litri dizelskog goriva. Na tom temelju su procijenili da će se rast cijena osnovnog goriva zadržavati u rasponu od 80 lipa do 1,20 kuna po litri. Bez tih mjera realni tržišni porast iznosio bi oko dvije kune.