Home Izdvojeno Osmeročlana obitelj s šestero djece iz Općine Orle treba pomoć

Osmeročlana obitelj s šestero djece iz Općine Orle treba pomoć

Dom u kojem žive bez kuhinje toliko je malen da u njemu ne mogu niti hodati

PODIJELITE
Foto: Adra Hrvatska FB

U Općini Orle živi osmeročlana obitelj Dražetić, i to u zapuštenoj i premaloj kući koja nije njihova. Kako navode iz HRT-a, Centar za socijalnu skrb Velika Gorica tvrdi da za njih nema bolji smještaj, pa je pokrenuta humanitarna akcija za kupnju obiteljske kuće.

Obitelj trenutno živi u derutnoj kući bez kuhinje, samo u dvije sobe. Prostor njihovog trenutnog doma u kojoj žive je toliko mali da se ne može hodati po njemu već djeca danima leže u krevetima. U toj maloj kući živi otac Stipo, njegova žena i petero male djece dok je najstarija kći u odvojenoj sobi. Otac Stipo Dražetić došao je kao izbjeglica iz Bosne. Ranjen je s 11 godina u ratu, a zbog brojnih zdravstvenih problema koje ima on, a i žena, ne mogu naći posao.

Potreban iznos treba se sakupiti do 14. svibnja. Ako akcija ne uspije, država prikupljen novac prosljeđuje u drugu humanitarnu akciju.

Reportažu HRT-a o ovoj obitelji možete pogledati na ovom linku, a nakon koje je novinarka Slavica Parlov zajedno s humanitarnom organizacijom Adra Hrvatska pokrenula humanitarnu akciju za kupovinu nove kuće obitelji Dražetić.

Pozivom na broj 060-9002 koji košta 6 kuna i 25 lipa, donirate 5 kuna.

Novčane donacije primaju na račun akcije:

IBAN: HR0323600001503010369

SWIFT: ZABAHR2X

SVRHA: Obitelj Dražetić

EVIDENCIJSKA OZNAKA HUMANITARNE AKCIJE PRI DRŽAVNOJ UPRAVI: GZG-HA/SPSOS-22-2

ORGANIZATOR: ADRA Hrvatska