Home Izdvojeno Počeli radovi u Kirinčićevoj ulici

Počeli radovi u Kirinčićevoj ulici

PODIJELITE

Počeli su radovi u Kirinčićevoj ulici, u Kurilovcu. Dug je to koji se prema Gorici vuče još od izgradnje autoceste Zagreb- Sisak, a što je lani pregovarano i dogovoreno s ministrom Butkovićem, podsjetio je gradonačelnik koji je krenuo jutros u obilazak. „Intenziviramo lobiranja prema ministarstvima, vladi, županiji kako bi što više novca zagrabili iz tih proračuna, a za povećanje standarda u našoj Velikoj Gorici“, ističe gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

Rok je šest mjesec, a vrijednost 4,7, milijuna kuna. Ulica će biti završena u punom profilu s oborinskom odvodnjom, pješačkim i biciklističkim stazama, rasvjetom… „Bit će to prekrasna prometnica koja nudi novu komunikaciju i otvorenost prem obilaznici, što podiže kvalitetu života ali i sigurnost stanovnika“, zaključio je gradonačelnik.

Da je Kurilovec ovime na tragu zatvaranja prometne zone koju ova ulici čini s ulicom A.K Miošića, potvrđuje i predsjednik Gradske četvrti, Damir Slojšek. „Kad se ove dvije prometnice naprave i spoje dobit ćemo i puni profil ceste. Za sad sam zadovoljan kako radovi teku“, poručio je Slojšek.