Home Gospodarstvo Počele prijave za drugi #StartupVG

Počele prijave za drugi #StartupVG

Vrijedne nagrade za najbolje timove osigurali su partneri projekta.

PODIJELITE

Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) organizira drugi po redu #StartupVG – natjecanje u razvijanju poslovnih ideja i poduzetničkih projekata. Natjecanje je namijenjeno mladima koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali. Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova.

– Bit će to dva dana prepuna ideja i sudionika spremnih na kreiranje i intenzivan rad uz pomoć mentora koji vlastiti poduzetnički entuzijazam i znanja žele prenijeti startup timovima i vrsni su stručnjaci za pokretanje startup projekata – rekli su u Gradu.

Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha. Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje, te će tri najbolja tima biti nagrađeni. Vrijedne nagrade za najbolje timove osigurali su partneri projekta Erste & Steiermärkische Bank d.d., Comminus d.o.o. i Makromikro grupa. Pobjednici će biti nagrađeni s 15 000 kuna, drugoplasirani tim bit će nagrađen novčanim iznosom od 3 000 kuna, dok će trećeplasirani tim osvojiti prijenosno računalo ACER Aspire V3-572G-39TM.

– Ovo natjecanje samo jedna je od mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu. Na nama kao Gradu je osigurati sve uvjete da poduzetnici ostvare svoje ideje i projekte ovdje u našem gradu – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Dvodnevni događaj započet će prezentacijom ideja u subotu 14. travnja u 9 sati u prostoru Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici na adresi Josipa Pucekovića 4.

Prošlogodišnji #StartupVG nadmašio je sva naša očekivanja, prvenstveno zbog velikog interesa mladih koji su svojim entuzijazmom, idejama i projektima pokazali da imaju potencijala za realizaciju uspješnih poduzetničkih pothvata. Na ovogodišnjem #StartupVG-u očekujemo još veći broj sudionika i novih inovativnih ideja i projekata. Zahvaljujem se partnerima Erste banci, tvrtki Comminus i Makromikro grupi što su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali – Izjavio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.

Prijaviti se treba ovdje do 10. travnja do 12 sati. Informacije o natjecanju #StartupVG možete pratiti putem Facebook profila.