Home Sport Pobjednička postolja za Maraton klub Velika Gorica u Svetoj Nedelji i Sisku

Pobjednička postolja za Maraton klub Velika Gorica u Svetoj Nedelji i Sisku

Maraton klub Velika Gorica trenutno zauzima peto mjesto u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi

PODIJELITE
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Trkači Maraton kluba Velika Gorica imali su još jedan uspješan vikend, osvajajući nekoliko pobjedničkih postolja na različitim utrkama. Postigli su zlatnu i brončanu medalju na 1. Vatrogasnoj utrci u Svetoj Nedelji, kao i brončanu medalju na 27. Malom maratonu Sisak – Trebarjevo.

Vruće vrijeme nije spriječilo trkače da se natječu na nekoliko utrka u okolici. U petak, 7. lipnja, održan je 27. Mali maraton Sisak – Trebarjevo, utrka na 15 kilometara uz rijeku Savu, sa startom u Sisku i ciljem u Trebarjevu. U međunarodnoj konkurenciji od sedamdesetak natjecatelja, predstavnika bilo petero. Najbrži među njima bio je Darko Radić, koji je s rezultatom 1:06:42 osvojio 12. mjesto u ukupnom poretku muškaraca i treće mjesto u kategoriji M50. Darko Kovač je s rezultatom 1:24:36 bio 43. u ukupnom poretku i 15. u kategoriji M50. Ženski dio ekipe činile su Kristina Terzić, Marina Mihić i Edita Grgić. Kristina je s rezultatom 1:20:36 bila deseta žena i peta u kategoriji Ž40. Marina je završila utrku za 1:23:22, osvojivši 12. mjesto i šesto u kategoriji Ž40. Edita je bila odmah iza Marine, na 13. mjestu s rezultatom 1:25:42, i četvrta u kategoriji Ž50. O uspjehu Luke Čučukovića na Vatrogasnoj utrci možete pročitati ovdje.

Osim cestovnih utrka, članovi Maraton kluba su se natjecali i na triatlonu i trailu. Bruno Škrinjarić, koji u triatlonu nastupa za Triatlon klub Maksimir, u subotu je sudjelovao na srednje dugom Keszthely triatlonu u Mađarskoj, osvojivši ukupno 12. mjesto i drugo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji.

U nedjelju su imali predstavnike na Aquae Iasae trailu u Varaždinskim Toplicama. Na najdužoj stazi od 20.8 km, s više od 700 metara elevacije, trčala su tri legionara: Goran Siuc, Martin Potočnik i Nikola Ivan Leder.

Maraton klub Velika Gorica trenutno zauzima peto mjesto u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi nakon osam kola. Nakon zbrojenih bodova s Plitvičkog maratona, na kojem su imali tri predstavnika, zadržali smo visok položaj u ligi, u kojoj je dosad nastupilo 44 kluba. Bili su nakon šest kola na trećem mjestu lige. Trenutne bodovne razlike od trećeg do sedmog mjesta su male, što znači da će do kraja lige biti još mnogo promjena pozicija.

Osim visoke klupske pozicije, na visokom su mjestu i među ženskim ekipama. Trkačice Maraton kluba Velika Gorica imaju 566 bodova i nalaze se na trećem mjestu među devetnaest ženskih ekipa. U pojedinačnom poretku HACL, najbolja predstavnica je lanjska pobjednica lige Vedrana Janjić, koja je u pet ovogodišnjih nastupa sakupila 342 boda. Trenutno je na četvrtom mjestu ukupnog poretka žena i na drugom mjestu u kategoriji Ž45. Jasminka Zvonar je na 11. mjestu ženske konkurencije i druga u kategoriji Ž55.

Predstavnici u ligaškom poretku su Edita Grgić, Marina Mihić, Jasna Mikulić, Kristina Terzić, Renata Horvatek i Alena Sokić, s po jednim nastupom. U muškoj konkurenciji, najbolji trkači su Vedran Planinšek i Josip Martinović, obojica s tri nastupa. Vedran je 24. u ukupnom poretku i treći u kategoriji M35, dok je Josip 27. ukupno i treći u kategoriji M40. Marijan Malčević je na 47. mjestu lige i sedmom mjestu kategorije M45 s tri nastupa. Darko Radić i Goran Siuc imaju po dva nastupa, dok su ligaške bodove jednom osvajali Martin Marčec, Hrvoje Mikulić, Petar Petrić, Luka Čučuković, Darko Kovač i Berislav Devčić.

Maraton klub Velika Gorica nastavlja s natjecanjima i daljnjim uspjesima na svim razinama.