Home Izdvojeno Pjesmom i plesom proslavili deset godina KUD-a Ščitarjevo

Pjesmom i plesom proslavili deset godina KUD-a Ščitarjevo

PODIJELITE

KUD Ščitarjevo danas je proslavio 10 godina postojanja. Tim povodom sve sekcije KUD-a su nastupile u sportskoj dvorani u Osnovnoj školi Ščitarjevo. Na samom početku susreta prisjetili su se dugogodišnje tradicije i stvaranja KUD-a 2005. godine koji je inicirala gospođa Draga Caganić sa seoskim ženama. Makar se nisu svi bivši predsjednici KUD-a odazvali, sadašnja predsjednica Branka Tretinjak ponosna je na uspjehe svoga KUD-a.

– KUD je imao jako puno uspjeha kroz ovih deset godina, a posebno bi izdvojila Srpanjske susrete i Božićni koncert na kojem imamo sve veći odaziv. Osim toga u rujnu organiziramo doček hodočasnika koji idu na Mariju Bistricu. – rekla nam je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Ščitarjevo.

kud šiljakovina

Gosti na proslavi desete godine postojanja bili su Folklorni ansambl Šiljakovina. FA Šiljakovina osnovan je 1996.godine te je su do sada sudjelovali na brojnim smotrama folklora u Hrvatskoj kao što su državna smotra koreografiranog folklora u Koprivnici, Vinkovačke jeseni te na brojnim županijskim smotrama izvornog, koreografiranog i dječjeg folklora. Danas broje oko 100 članova – plesača, pjevača i tamburaša u 7 sekcija.

10 godina KUD Ščitarjevo (2)

KUD Šiljakovina promiče kulturni amaterizam Posavsko – Turopoljskog kraja. Društvo, osim pjesama i plesova šćitarjevskog kraja, izvodi i koreografije Posavine, Turopolja, Međimurja, Slavonije, Zagorja, Baranje i Podravine. Nastupali su diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.

– Sve udruge kao i ovo kulturno umjetničko društvo, obogaćuju život ovog mjesta te je ovo odličan način da građani time popune svoje vrijeme. Grad Gorica i Mjesni odbor rade sve kako bi poboljšali  infrastrukturu za ovo mjesto kako bi mladi ostajali i imali što kvalitetniji život. – rekao je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Večeras su nastupile sve sekcije KUD-a Ščitarjevo – odrasla sekcija, pjevački zbor, odrasla sekcija tamburaša, mlađa dječja skupina, starija dječja skupina te dječja sekcija tamburaša. KUD danas ima preko 70 aktivnih članova iz Šćitarjeva i okolice.
– Baziramo se na tome da što više djece uključimo u naš program. Ove godine nam je stiglo 40 novih članova i to djece, što znači veliki pomak za naš KUD. – rekla nam je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Ščitarjevo.
Mlađa dječja skupina oduševila je publiku svojim pjevanjem i plesom. Dobili su najveći pljesak, a osim što su najmlađi članovi i najnoviji su – u KUD-u su tek tri tjedna.

kud ščitarjevo djeca

KUD Ščitarjevo nam ubrzo priprema Božićni koncert u Velikoj Gorici i Ščitarjevu povodom Adventa, no kako navodi predsjednica Branka Tretinjak – Gdje god da nas pozovu, uvijek se rado odazovemo. –