Home Izdvojeno Okujci napokon dočekali svoj dan

Okujci napokon dočekali svoj dan

PODIJELITE

Danas je mjesto Okuje po prvi puta na dan svog zaštitnika Krista Kralja proslavilo Dan mjesta.

– Odabrali smo ovaj dan radi imena naše Crkve koja nosi ime Krista Kralja. Ove godine smo prvi puta odlučili to stvarno obilježiti. Naše mjesto napreduje i radi nove ceste smo još bliže gradu Gorici i zato radimo na tome da i mi postanemo gradska četvrt, a ne selo. – rekao nam je Željko Dvorneković, predsjednik Mjesnog odbora Okuje.

buševec

U prostoru DVD-a svečano se proglasio Dan mjesta nakon čega su okupljene zabavili Zbor umirovljenika ‘Velikogorički biseri’ i nastup Ogranka Seljačke sloge iz Buševca.

dan okuja zbor

Okuje se nalazi u mikroregiji Turopolja te je od Velike Gorice udaljeno samo četiri kilometra. Imaju 135 domaćinstava i oko 470 stanovnika. Zastupljenost žena je veća od muškaraca te saznajemo kako se radi na inicijativi stvaranja Udruge žena Okuja. Mlade generacije u Okuju ima oko 25% te su organizatori iskoristili ovu priliku kako bi se prisjetili i pohvalili uspjehe svoje zajednice spominjajući tako taekwondo šampione, nogometne igrače i ostale mlade uspješne sugrađane. Mjesto Okuje je vrlo ponosno i na svoj DVD Okuje koji je ove godine u rujnu proslavio 90 godina postojanja. Kroz godine se Okuje sve više trudi zadržati mlade u svom mjestu što pokazuju nova igrališta i nova infrastruktura.

dan okuja publika