Home Izdvojeno Ovog vikenda oduzeto 155 vozačkih dozvola

Ovog vikenda oduzeto 155 vozačkih dozvola

Na području Policijske uprave zagrebačke počinjeno je gotovo tisuću prekršaja.

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Proteklog vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporaba droga.

Tijekom provođenja akcija utvrđeno je ukupno 974 prometnih prekršaja, od čega su 164 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja.

– Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 155 vozačkih dozvola, a iz prometa su isključena 164 vozača. Kod 25 vozača (15,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje – kažu iz PUZ-a.

Kod vozačica, najveću koncentraciju imala je 40-godišnja vozačica zaustavljena u subotu na Slavonskoj aveniji u Zagrebu – 1,59 promile. Kod vozača je to bio 46-godišnjak zaustavljen također u Zagrebu, u Medarskoj ulici. – Isključen je iz prometa i oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati – objasnili su u PUZ-u.

Za vrijeme akcije evidentirano je 16 vozačica (9,8%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe – testovi su bili  negativni, a dvije osobe su odbile testiranje. Od ukupno 164 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirana su 33 mlada vozača (20%).