Home Izdvojeno Ovi gorički učitelji među najboljima su u Hrvatskoj: “Svi su učitelji dobri,...

Ovi gorički učitelji među najboljima su u Hrvatskoj: “Svi su učitelji dobri, no vi ste odlični”

Među najboljim učiteljima u Hrvatskoj su Tomislav Špoljar, Erika Likan Kelentrić, Sanja Božinović, Milan Omrčen, Ivana Dubovečak, Dalia Kager, Kristina Lučić, Ivana Petravić, Gordan Polan, Katarina Grgić Noršić

PODIJELITE

U srijedu, 5. listopada, obilježavao se Dan učitelja povodom kojeg su odabrani i nagrađeni najbolji odgojno-obrazovni djelatnici u Hrvatskoj. Ukupno je odabrano 513 učitelja i obrazovnih djelatnika među kojima je i 10 učitelja iz Velike Gorice. Tim povodom danas ih je ugostio i gradonačelnik Krešimir Ačkar uz pročelnika Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Nevena Topolnjaka, kako bi im uručili pohvale i prigodne poklone.

“Velika je ovo stvar za Veliku Goricu, no to nije začuđujuće kada znamo da su nagrade već stigle zbog kvalitete rada naših odgojno-obrazovnih djelatnika. Vidimo da naši osnovnoškolci uspješno završavaju škole i upisuju željene škole i fakultete.”, rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar prisjećajući se njegovog zaposlenja u Gimnaziji. Dodaje kako iz perspektive profesora dodatno razumije suočavanje s novim generacijama i rad s djecom i mladima.

“Vi ste među najboljima sada kada se traže kompetencije koje prije nekoliko godina nismo mogli niti zamisliti. Morate imati socijalne, informatičke i obrazovne kompetencije. Volim naglasiti da se učiteljem i profesorom može zvati samo onaj koji kompliciranu stvar zna objasniti na jednostavan način i to je ono što čini razliku između dobrih i odličnih učitelja. Mislim da su svi učitelji dobri, ali imati tu privilegiju da budete među deset najboljih je nešto iznimno i počašćen sam da danas mogu biti s vama i na simboličan način vas pohvaliti.”, zaključuje Ačkar.

Među najboljim učiteljima u Hrvatskoj su Tomislav Špoljar (Umjetnička škola Franje Lučića), Erika Likan Kelentrić, Sanja Božinović, Milan Omrčen (OŠ Nikole Hribara), Ivana Dubovečak, Dalia Kager, (OŠ Eugena Kvaternika), Kristina Lučić, Ivana Petravić, Gordan Polan (Gimnazija GVG), Katarina Grgić Noršić (OŠ Eugena Kumičića).

Učiteljica Ivana Dubovečak iz Osnovne škole Eugena Kvaternika zahvalila je na gostoprimstvu. “Počašćena sam što smo pozvani ovdje i što nam je ukazano povjerenje čast te što ste prepoznali naš rad. Prvenstveno ste prepoznali našu ogromnu ljubav prema poslu koji nije posao već zvanje, kao i ljubav prema djeci iz koje sve proizlazi.”, izjavila je Dubovečak.

Podršku nagrađenim profesorima pružili su i ravnatelji škola koji su prisustvovali. Brankica Žugaj, inače ravnateljica Gimnazije Velika Gorica, ali i predsjednica Povjerenstva za nagrađivanje. “Čestitam svima, ovo je veliko značenje da je naš gradonačelnik prepoznao i ima empatičnost prema obrazovno-odgojnim djelatnicima. Bilo je jako teško odabrati 513 najboljih. Svi su jako dobri, no trebalo se odlučiti za one koji su dali zaista beskrajno puno ljubavi i truda u aktivnosti uz odgojno-obrazovni proces koji im je svakodnevica. Mislim da smo jedini grad koji je toliko ponosan na ovu struku i ljude koji žive u našem gradu.”, zaključuje Žugaj.

Svim nagrađenima čestitamo.