Home Izdvojeno Osmišljen projekt koji će srednjoškolcima pomoći prevladati stres

Osmišljen projekt koji će srednjoškolcima pomoći prevladati stres

PODIJELITE

U listopadu i studenom u prostoru Goričkog kluba mladih održavat će se grupne radionice u sklopu projekta “Što ti sad hoćeš?”. Riječ je o projektu namijenjenom učenicima prvih razreda srednjih škola, a osmislilo ga je petero studenta socijalne pedagogije iz Udruge studenata socijalne pedagogije. Cilj projekta je prevladati stres zbog nove okoline, novih profesora, prijatelja, novog gradiva i svega nepoznatog što donosi srednja škola.

Teme radionica koje će se održati su komunikacijske vještine, organizacija vremena, nošenje sa školskim izazovima i stresom općenito, prihvaćanje različitosti.

– Osim grupnih radionica, osmišljene su i dvije javne tribine, koje su također dio projekta, a uključuju teme mentalnog zdravlja mladih te nasilja u mladenačkim vezama. Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice – rekla nam je Velikogoričanka Lucija Lamešić, jedna od organizatorica projekta.

U projektu sudjeluje još jedna Velikogoričanka – Lucija Azinović te Lucija Deković, Luka Fistrić i Valentina Hanžek. Oni trenutno program predstavljaju prvim razredima velikogoričkih srednjih škola te će uskoro definirati i točan datum početka radionica.

– Program smo predstavili u Zrakoplovnoj školi te ćemo ga uskoro predstaviti i u Ekonomskoj i Gimnaziji. Radionice će započeti nakon što skupimo dovoljan broj prijava za grupu srednjoškolaca. Održavat će se jednom tjedno, u večernjim terminima, u trajanju od 90 minuta – objasnila je Lucija.

Svi zainteresirani učenici prvih razreda srednjih škola mogu se prijaviti putem obrasca za prijavu, a dodatne informacije mogu pronaći na Facebook stranici projekta.

Foto: Što ti sada hoćeš?/Facebook