Home Izdvojeno Održana premijera predstave “Šenoa i Slava”

Održana premijera predstave “Šenoa i Slava”

Radnja ove edukativne i politički angažirane predstave započinje nakon Augustove smrti kada Slavi njen suprug strašno nedostaje

PODIJELITE
Foto: Katarina D.

Petak navečer okupio je Velikogoričane u kazalištu i to nakon dužeg vremena na predstavi Gradskog kazališta Scena Gorica. Riječ je o premijeri predstave “Šenoa i Slava” u režiji Paola Tišljarića. U glavnim ulogama bili su Mia Krajcar i Amar Bukvić koji su pokušali prikazati poprilično tužnu priču slavnog para Augusta Šenoe i Slave Ištvanić. Uz dobro postavljenu scenu i završni glazbeni broj priča govori o njenoj tuzi i snalaženju nakon velikog životnog gubitka.

Radnja ove edukativno, socijalno i politički angažirane predstave započinje nakon Augustove smrti kada Slava posprema njihove stvari, a njen suprug joj strašno nedostaje. Ova priča važna je za naš kraj s obzirom na to da Slava stiže iz Turopolja te je August vrlo često dolazio u naše krajeve prije nego su ušli u brak i odselili se u Zagreb.

U predstavi ima dosta i govora o političkom i poslovnom životu Augusta Šenoe, no fokus je ipak na osjećajima Slave nakon njegove smrti. U svom kratkom braku od svega 13 godina, do Augustove prerane smrti, Slava i August imali su šestero djece. Slava je ostala udovica s troje male djece u svojoj 31. godini života. Nikada se nije preudala i cijeli je život posvetila čuvanju uspomene na svog muža.

Predstava “Šenoa i Slava” traje 45 minuta te pruža kratki edukativan isječak iz povijesti našeg i zagrebačkog kraja.

Slijedeća projekcija je u srijedu, 15. prosinca, a cijena ulaznice je 60 kuna. Karte možete kupiti OVDJE te na blagajni Učilišta.