Home Izdvojeno Od danas se mogu podnositi zahtjevi za novčanu pomoć srednjoškolcima

Od danas se mogu podnositi zahtjevi za novčanu pomoć srednjoškolcima

Svrha isplate 1000 kuna je nabava udžbenika i ostalih obrazovnih materijala

PODIJELITE

Jedan od noviteta ove godine je jednokratna novčana pomoć za srednjoškolce s prebivalištem na području Velike Gorice u iznosu od 1000 kuna. Da bi je primili, potrebno je podnijeti Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade. Svrha ove isplate je nabava udžbenika i ostalih obrazovnih materijala potrebnih za pohađanje srednje škole. Prijave se mogu podnijeti od danas, 1. rujna.

Uvjeti za novčanu naknadu su:

  • moraju biti redovni učenici srednje škole
  • imati prebivalište na području Grada Velike Gorice
  • u trenutku predaje Zahtjeva nisu primatelji stipendije ili ostalih naknada koje se financiraju iz javnih izvora (gradskih, županijskih ili državnih)

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport podnose učenici samostalno, a za malodobne učenike njihovi roditelji ili skrbnici.

Uz zahtjev su obavezni i dokumenti:

  • dokaz o prebivalištu učenika na području Grada Velike Gorice (preslika osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu ili drugi dokaz o prebivalištu)
  • preslika kartice tekućeg/žiro računa učenika ili roditelja/skrbnika
  • dokaz/potvrda o redovnom pohađanju srednje škole

Za učenike koji polaze Gimnaziju Velika Gorica, Ekonomsku školu Velika Gorica, Srednju strukovnu školu Velika Gorica i Zrakoplovno tehničku školu Rudolfa Perešina nije potrebno dostaviti dokaz o redovnom pohađanju srednje škole.

Zahtjevi s navedenim dokazima se podnose isključivo elektroničkom poštom na adresu: stipendije@gorica.hr