Home Vijesti Novitet Gradske knjižnice: Od sada možete rezervirati željeni, već posuđeni naslov!

Novitet Gradske knjižnice: Od sada možete rezervirati željeni, već posuđeni naslov!

Rezervirana knjiga čekat će vas tri radna dana, nakon čega se rezervacija poništava, a knjiga potom ide u daljnju posudbu

PODIJELITE

Koliko ste puta ‘zapikirali’ određeni naslov u knjižnici ali kad god ga poželite posuditi, netko vas je preduhitrio? Naročito je to situacija kod popularnih naslova novijeg datuma, jer nema ljepšeg nego kada prvi pročitate knjigu koju prije vas još nitko nije otvorio. Knjigoljupci razumiju koliki je gušt kad konačno u ruke uzmu naslov koji su toliko željeli, stoga donosimo odlične vijesti iz knjižnice!

Naime, od ovoga tjedna u Gradskoj knjižnici uveli su novu uslugu za sve svoje korisnike. Naime, riječ je o usluzi rezervacija knjiga koje su trenutno u posudbi kod drugih korisnika. Važno je napomenuti da se rezervacije odnose samo na određeni Odjel knjižnice na kojem su i zatražene, a ne na cjelokupni fond knjižnice na sve tri lokacije.

– Rezervacije je moguće napraviti osobno u knjižnici te putem telefona ili e-maila Odjela na kojem želite izvršiti rezervacije. Potvrdu o obavijesti rezervacije, ovisno o vašem izboru, možete dobiti telefonski ili putem e-maila.Cijena usluge pojedine rezervacije iznosi 5,00 kn, a otkazivanje je besplatno – objašnjavaju iz Knjižnice.

To znači da jednom kada budete obaviješteni da je knjiga stigla i da Vas rezervirana čeka, Knjižnica će vas teretiti za iznos od 5,00 kn bez obzira da li u konačnici posudite knjigu ili ne. U svakom trenutku prije dobivene obavijesti imate pravo besplatno otkazati rezervaciju.

Rezervirana knjiga / knjge čekaju vas tri radna dana, nakon čega se rezervacija poništava, a knjiga ide u daljnju posudbu.

Kontakte pojedinih Odjela pronađite na poveznici.