Home Izdvojeno Njuške ispričale svoju životnu priču

Njuške ispričale svoju životnu priču

PODIJELITE

Nakon prošlogodišnjeg „Čistog ludila“ Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, „Plemena“ Kazališta Planet Art i Teatra EXIT, „Sarajevske audicije 4“ autora Željka Ninčića i još mnogih drugih koje su napunile dvoranu Gorica, na velikogoričkoj pozornici odigrane su popularne „Njuške“ zagrebačkog Teatra EXIT.

njuske

Velikogoričani su s oduševljenjem gledali predstavljanje petnaest psećih likova koji kroz monologe prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalazio se rotvajler s problemima u susjedstvu, stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi, afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, policijski pas koji se bori protiv kriminala, hrvatski gonič kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju, ostarjeli slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom. Svi likovi odražavali su glavne preokupacije ljudskog bića.

Vlasnici su doznali o čemu njihov pas razmišlja, te da su životi njihovih ljubimaca jednako bogati i složeni kao i njihovi. Psi također komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti i nasilju.

Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike, a uloge tumače: Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš.

Scena „Gorica“ publici će uskoro ponuditi „Sladoled“ Teatra Gavran iz Zagreba, „Ženu u crvenom“ Ludens Teatra iz Koprivnice te „Mačku na vrućem limenom krovu“ Kazališta Virovitica.