Home Sport Nina Vuković na trci od 800 m u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila...

Nina Vuković na trci od 800 m u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila titulu dvoranske prvakinje Hrvatske

Atletska škola goričkog Maraton kluba ovog vikenda nastupila je s deset natjecatelja, od čega dvoje na Prvenstvu Hrvatske i osam na kadetskom mitingu

PODIJELITE
Foto: MKVG/web

U subotu, 29. siječnja, u dvorani na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 1. održano je atletsko Dvoransko Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, a prije natjecanja za PH, održan je i kadetski miting. Na natjecanju su sudjelovale trideset i četiri atletske ekipe i 360 atletičara iz Hrvatske. Organizacija PH povjerena je Atletskom klubu Agram – Zagreb.

Atletska škola Maraton kluba nastupila je s deset natjecatelja, od toga dvoje na Prvenstvu Hrvatske i osam na kadetskom mitingu.

Najbolji rezultat dana za našu Atletsku školu ostvarila je Nina Vuković na trci od 800 m, a navedenu dužinu je savladala u vremenu 2:12,93 min, te u kategoriji mlađih seniorki osvaja titulu dvoranske prvakinje Hrvatske u ovoj disciplini.

Druga atletičarka na PH bila je mlađa juniorka Tena Martinec koja je na startu discipline 400 m zbog „prebrzog” izlaska iz startnog bloka odlukom sudaca diskvalificirana. Događaju se i takvi momenti u atletskom odrastanju, a u Klubu smo duboko uvjereni kako je Tena samo „izgorjela od želje” da planiranu vatrenu trku na stazi pretvori u odličan rezultat, kojeg je ovaj put sputala desetinka preuranjene sekunde.

Na kadetskom mitingu odlična je bila drugoplasirana Tena Petračić, koja je u trci na 600 m ostvarila rezultat od 1:40,67 min čime je svoje najbolje vrijeme popravila za sekundu, ali to nije bilo dovoljno za prvu poziciju s obzirom da je atletičarka Kvarnera iz Rijeke Elena Ban fenomenalnim tempom u njihovoj najjačoj skupini, postavila novi Hrvatski rekord u ovoj kategoriji s vremenom 1:37,85 min. Napomenimo da je Tenina sestra Tara Petračić u istoj trci kroz cilj prošla kao trinaesta s vremenom 1:47,91 min.

U disciplini 1000 m, za Atletsku školu vrlo hrabro je debitirao Jerko Cvetković, koji s vremenom 3:27,36 min zauzima dvanaestu poziciju ukupnog poretka što uopće nije loše za neophodni ulazak u period adaptacije na režim trening – natjecanje u kojem se Jerko sada nalazi u klubu.

Jedna od najbrojnijih disciplina za kadetkinje bile je ona u kojoj se trčalo na 200 m. Na startu se pojavilo 50 natjecateljica podijeljenih u četrnaest skupina. Ukratko, goričke atletičarke zauzimaju sedmu, devetu i trideset i petu poziciju (Chiara Menalo, Livia Debelić i Petra Knežević), dok su dečki Marko Knežević i Niko Kelava u istoj disciplini kroz cilj prošli kao dvadeset i šesti i dvadeset i osmi u ukupnom poretku kadeta.