Home Izdvojeno VIDEO Vrijednoj studentici Josipi iz Hotnje umjesto paketa hrane stigao – automobil!

VIDEO Vrijednoj studentici Josipi iz Hotnje umjesto paketa hrane stigao – automobil!

Za divan početak tjedna, još jednog zimskog ponedjeljka, stiže priča koja iznova budi nadu u dobra srca naših sugrađana i spremnost na pomoć onima kojima je potrebno

PODIJELITE
Foto izvor: Marija Šapina Gale/Facebook
Za divan početak tjedna, još jednog hladnog velikogoričkog zimskog ponedjeljka, stiže priča koja iznova budi nadu u dobra srca naših sugrađana i spremnost na pomoć onima kojima je pomoć potrebna.
Ovoga je puta akcija bila usmjerena na vrijednu djevojku koja se unatoč životnim neprilikama bori kao lavica za bolju budućnost sebe i svoje obitelji. Upoznajte Josipu iz Hotnje!
Riječ je o budućoj veterinarki koja studira i radi, ponekad i više poslova kako njenoj obitelji nista ne bi nedostajalo. Otac je bolestan, čeka operaciju, mama i brat su osobe sa posebnim potrebama, a divna Josipa iz naše priče se trudi za sve njih.
– Za Josipu smo saznali prošle godine kada je do nas došla informacija o akciji popravka kuće, te poboljšanja uvjeta u kojima njih čevero žive. Uvjeti u kući još uvijek nisu kakvi bi trebali biti, treba urediti kuhinju i još ponešto, pa ako netko želi i može pomoći, dobrodošao je – otkrila je Marija Šapina, sugrađanka koju veoma često možemo susresti gdje god je potrebna pomoć onima koju ju zaista trebaju.

Umjesto hrane u dvorište stigao automobil

Budući da Josipa i obitelj žive u Hotnji, koja je udaljena otprilike pola sata vožnje od Velike Gorice, na posao i fakultet putuje autobusom, stoga je cijela humanitarna priča započela ovako…
Jedan čovjek dobrog srca Josipi je pomogao platiti trošak polaganja vozačkog, te Josipa marljivo vozi sate u autoškoli i nadamo se što prije vozačkoj u džepu. Ali to nije sve! Ubrzo se za Josipu čulo i dalje, te je u cijelu priču humanitarnog karaktera uskočio jedan divan mladić koji je želio ostati anoniman, a kako, otkrila je naša sugrađanka.
– Pokazali smo puno puta kako zajedno mozemo čuda, kako nas dobra djela ujedinjuju, kako možemo ispuniti i one najskrivenije želje i snove. Jedan divni mladić koji želi ostati anoniman, preko nas poslao je Josipi automobil na poklon. Kako se dobro djelo brzo širi, tako se u iznenađenje uključio i mehaničar koji je donirao potrebne djelove i svoj rad, kojima se ovim putem zahvaljujem. Želim vam svima divnu nedjelju, ja ju svakako imam! Josipa ce mi oprostiti sto sam ju malo zeznula jer sam joj rekla da joj vozimo samo paket hrane – kazala je naša sugrađanka Marija.
Po komentarima naših sugrađana koji su pogledali snimku i pročitali post naše sugrađanke Marije, nakon ove donacije, u akciju za Josipu iz Hotnje, a ukoliko želite, možete se uključiti i vi, jer još puno je potrebno kako bi ova skromna obitelj koja živi u teškim uvjetima imala dom opremljen za sve vremenske uvjete.
U nastavku pogledajte kako je reagirala Josipa, kojoj će ova velika gesta nesebičnih Velikogoričana itekako olakšati rad i studiranje…