Home Crna Kronika Mala Buna u šoku: Nevenka je poginula na pješačkom prijelazu ispred vlastite...

Mala Buna u šoku: Nevenka je poginula na pješačkom prijelazu ispred vlastite kuće

PODIJELITE

53-godišnja Nevenka Nestić sinoć se vraćala kući iz jedne zagrebačke bolnice gdje je radila kao medicinska sestra. Autobusom je stigla u Malu Bunu, na stajalište kod njezinog kućnog broja 13. Bilo je 21,30 sati i do ulaska u obiteljsku kuću trebala je samo prijeći cestu.

Za to je vrijeme državnom cestom 31 prema Velikoj Gorici neregistriranim BMW-om i bez vozačke dozvole jurio 18-godišnji mladić iz Kravarskog. Nevenka Nestić u tom je trenutku bila na obilježenom pješačkom prijelazu. Supruga i majka dviju kćeri svojoj se obitelji, međutim, nije stigla vratiti.

skolarac

VOZAČ BMW-a NIJE KOČIO

– Susjeda nam je poginula ispred vlastite kuće. U Malu Bunu nedavno se doselila iz Kurilovca jer je odavdje rodom. Ona i muž sagradili su kuću prije dvije godine. Imaju dvije krasne kćeri koje su završile fakultete. Ovo je strašno što se dogodilo – priča nam njezin susjed Stjepan Šipušić koji je među prvima stigao na mjesto tragedije.

IMG_20140903_114737

– U 21,30 čuo sam strašan udarac. Bio sam uvjeren da netko puca puškom. Nisam niti mogao pretpostaviti što se dogodilo. Nikakvih zvukova kočenja nije bilo pa otkud bih pomislio da je netko tako stradao na cesti. Izišao sam na ulicu i vidio Nevenkina brata kako je traži. Na cesti su bile razbacane Nevenkine stvari, ali nje u blizini nije bilo – kaže Stjepan.

U potragu su krenuli zajedno. 100 metara dalje od mjesta nesreće, kraj trafostanice, ležalo je beživotno Nevenkino tijelo. Stjepan je ostalim vozačima mobitelom signalizirao da stanu kako ne bi došlo do još veće tragedije.

– Tražili smo je pet minuta po cesti i onda imali što vidjeti. Zamislite koja je to brzina bila kada ju je automobilom toliko vukao. Hitna pomoć stigla je u roku 10 minuta, ali liječnici su mogli konstatirati samo kako je nesretna žena na mjestu preminula. Strašno je to što se dogodilo – rekao je.

IMG_20140903_114913

TRAŽE HITNU REAKCIJU MJESNOG ODBORA I POLICIJE

Neutješna obitelj i mještani Male Bune pitaju se je li trebalo doći do ove tragedije. Državna cesta Velika Gorica-Velika Buna mnogim je vozačima pista na kojoj se iživljavaju, a pored nje su obiteljske kuće i mnogo je djece. S druge strane, upozoravaju kako pješački prijelaz noću nije osvijetljen.

– Pješački prijelaz pored autobusne stanice uopće nije osvjetljen, što je problem. Barem da je ovdje neko treptajuće svjetlo. Cestom se se vozi po 120, 130 kilometara na sat, a ovo je naseljeno mjesto. Čudno da već ranije nije došlo do tragedije jer automobili samo prozuje. Očekujemo od Mjesnog odbora i policije da hitno poduzmu nešto – poručuje Stjepan Šipušić.

MLADIĆ SE VRATIO I PREDAO POLICIJI

Sat kasnije nakon tragedije, vidno šokirani 18-godišnji vozač BMW-a vratio se na mjesto nesreće i policiji priznao da je on naletio na ženu. Nisu poznati njegovi motivi zašto je jurio državnom cestom u neregistriranom vozilu i bez vozačke dozvole.