Home Velikogoričani na djelu Čeka vas ‘Avion bez uzletne piste’

Čeka vas ‘Avion bez uzletne piste’

PODIJELITE

Nakon službenih singlova “Homo homini lupus” i “U magli od vanilije”,  velikogorički rock sastav “Mel Camino” predstavlja svoj treći studijski album “Avion bez uzletne piste”. Tonski snimatelj i glazbeni producent albuma je Ivan Veljača, a autor svih tekstova i većine glazbe je Zlatko Majsec. Za dizajn je zaslužan Marko Nuić, a za fotografiju na naslovnici Ivan Laić. Cijeli album je, u velikom naletu inspiracije autorski napravljen, snimljen i produciran u svega nekoliko mjeseci te članovi benda vjeruju da se radi o njihovom najzrelijem i najkvalitetnijem albumu do sada. Da su u pravu i da je kvalitetu materijala prepoznala i publika, potvrđuje i činjenica da je singl “U magli od vanilije” jedno vrijeme boravio na prvom mjestu kultne emisije „Cener“ na Zagrebačkom Radiju 101.

– Od svih je dosadašnjih albuma ovaj nekako najviše po mom “šmeku”. akcija_skolarac2Svi prijatelji koji su ga čuli prvo su me pitali gdje je album sniman jer da je produkcija dosad uvjerljivo najbolja. Za razliku od prvog albuma na kojem nismo još točno znali ni kakav zvuk želimo, ni kako da postignemo ono što znamo da želimo, drugog na kojem iz paranormalnih razloga  doslovce nisam smio sudjelovati u bitnim fazama miksa, na ovom sam konačno imao puno čišću viziju o zvuku kakvog želimo, a i neposredno sam utjecao na svaku sekundu miksanja i masteringa – kaže Zlatko Majsec, vokal i gitarist Mel Camina.

Majsec ističe da ništa nije prepustio slučaju te da je svojim pjevanjem konačno zadovoljan.

– Za to je ponajviše zaslužan producent koji se prilagođavao mom organskom izričaju, umjesto da mi pokuša nametnuti svoju viziju. U svakom slučaju uvjeren sam da Vam neće biti žao ako poklonite svoje vrijeme i pažnju ovome albumu. Uskoro predstavljamo i slijedeći single/spot Tvoja privatna utopija koja je prva i po meni najjača pjesma na albumu. Svakako čekirajte – poručio je Majsec.

Album možete skinuti na službenoj web stranici benda OVDJE.