Home Zanimljivosti Ne nasjedajte na ovu WhatsApp prijevaru, mogli biste ostati bez podataka

Ne nasjedajte na ovu WhatsApp prijevaru, mogli biste ostati bez podataka

Počele su kružiti lažne poruke koje stižu na uređaje korisnika, a koje sadrže kod i link za verifikaciju računa

PODIJELITE

Hakeri uvijek pronalaze nove načine kako bi došli do privatnih podataka korisnika, a s obzirom na to da je WhatsApp jedna od najčešće korištenih društvenih mreža, ne čudi da su se okomili i na nju. Naime, u posljednje vrijeme počele su kružiti poruke koje stižu na uređaje korisnika, a koje sadrže kod i link za verifikaciju računa.

Ista poruka može se pojaviti i unutar WhatsApp aplikacije, a čak može imati i njihov logo kao fotografiju profila. Te poruke sadrže šifre i poveznice koje ne vode na pravu stranicu, već na stranicu hakera putem koje preuzimaju vaše podatke. Ovime možete ostati i bez profila na WhatsAppu jer klikom na tu poveznicu hakeri dolaze u kontrolu nad vašim računom i svim podacima koji su uz njega vezani.

Izbjegnite gubitak podataka

Najbolji način za zaštitu je da ne klikate na poveznice za koje niste sigurni gdje vas vode te da ne klikate na poveznice koje su vam poslane bez da ste ih vi izričito tražili. Poruke slične ovima mogu stići ako primjerice mijenjate mobitel na kojem koristite WhatsApp, dodajete novi broj i slično, no one stižu isključivo na vaš zahtjev.

Također, uvijek se preporučuje korištenje dvostruke autentifikacije prilikom prijave na društvene mreže te se to pokazalo kao dobra zaštita od hakerskih napada.

WhatsApp developeri objavili su kako oni nikada neće kontaktirati svoje korisnike unutar aplikacije niti SMS porukama već će se skupno obraćati putem njihovih drugih društvenih mreža.