Home Rekreacija Nastavnice Srednje strukovne škole predstavile turopoljsku podgutnicu u Engleskoj

Nastavnice Srednje strukovne škole predstavile turopoljsku podgutnicu u Engleskoj

U sklopu projekta ”Education Accessed with Games” su predstavljale i širile priču o Hrvatskoj te o turopoljskoj podgutnici i kravati

PODIJELITE

Nastavnice Srednje strukovne škole Velika Gorica vratile su se iz posjeta Velikoj Britaniji gdje su u sklopu projekta ”Education Accessed with Games” predstavljale i širile priču o turopoljskoj podgutnici i kravati u Devonu.

Profesorice stranih jezika, Ljiljana Vidaković, Jasna Piškorić i Marija Huzjak-Šaban, boravile su u okrugu Devon, gradiću Barnstaple. Osim predstavnica Hrvatske, bili su prisutni i članovi ostalih zemalja partnera u projektu, a to su domaćini Velika Britanija, Italija te dvije škole iz Turske.

Iz škole navode da su nastavnice imale priliku održati nekoliko predavanja u kojima su prenosile informacije o Hrvatskoj, Turopolju i našoj poznatoj podgutnici – preteči kravate.

“Razmjenjivala su se iskustva, uočavale sličnosti i razlike u sustavu obrazovanja između zemalja. Naše su nastavnice održale i nekoliko predavanja njihovim učenicima, prenoseći informacije o našoj zemlji, ističući naše najpoznatije izumitelje, glazbenike, sportaše, a posebnu pažnju posvetile su priči o podgutnici, kao preteči kravate. Naša kolegica Marija nosila je tradicionalnu bijelu košulju i podgutnicu.”, navode iz škole.

Na kraju predavanja su učenici odigrali i kviz o Hrvatskoj te kroz cijeli tjedan učili kroz edukativne igre. Iz škole navode kako će sve naučeno sigurno iskoristiti u svojoj nastavi kako bi je učinili zanimljivijom.