Home Crna Kronika Najviše prekršaja dobili su biciklisti zbog nekorištenja biciklističke trake

Najviše prekršaja dobili su biciklisti zbog nekorištenja biciklističke trake

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi

PODIJELITE

Gorička policija je tijekom jučerašnjeg dana u vremenu od 08,00 do 16.00 sati provedela preventivno – represivnu akciju „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“. Zatekli su nekoliko prekršaja, od čega najviše počinjenih od strane biciklista.

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.

Naime, pet biciklista nije se kretalo biciklističkom trakom, dok je jedan prekršaj utvrđen iz čl.238.st.7. ZSPC-a, a radi se o isteku prometne dozvole do 15 dana. Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i četiri ostalih prekršaja iz domene prometa tj. ukupno je utvrđeno 10 prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika.

– S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom  provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja – kazali su iz goričke policije.