Home Najave Nacionalni dan sporta u Velikoj Gorici: Tuđmanac postaje vježbalište pod zvijezdama

Nacionalni dan sporta u Velikoj Gorici: Tuđmanac postaje vježbalište pod zvijezdama

Kroz dan će se predstavljati klubovi, a navečer će građani moći isprobati šest različitih fitness disciplina pod vodstvom poznatih fitness trenera te zajedno plesati s profesionalnim plesačima

PODIJELITE

Velika Gorica će ove nedjelje postati istinskim sportskim središtem, okupljajući više od 30 klubova i sportskih organizacija iz Turopolja. Kao Europski grad sporta za 2023. godinu, Velika Gorica će biti domaćin Nacionalnog dana – sportskog sela i #BeActive Nighta, organiziranih u okviru Europskog tjedna sporta, u nedjelju, 1. listopada, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Park dr. Franje Tuđmana će pružiti priliku građanima da se upoznaju s aktivnostima klubova od 11:00 do 17:00 sati. A navečer, od 19:00 sati, park će se transformirati u veliko vježbalište pod zvijezdama u sklopu događanja #BeActive Night, koje je jedan od ključnih trenutaka Europskog tjedna sporta.

Nacionalni dan je koncipiran kao sportsko selo gdje će 30 sportskih klubova i organizacija iz Velike Gorice građanima predstaviti svoje sportove, svoj rad i postignuća te ih potaknuti da odaberu sport koji ih najviše inspirira kako bi redovito bili aktivni. Park dr. Franje Tuđmana će biti ispunjen različitim sportskim aktivnostima, uključujući rukomet, nogomet, odbojku, gimnastiku za najmlađe, ples i cheerleading, tenis i stolni tenis te borilačke sportove. Također će biti prilike za upoznavanje sa športsko rekreativnim savezom, plivanjem, maratonom i kuglanjem, a za najmlađe će biti priređen dječji kutak s napuhanim igračkama.

#BeActive Night ima za cilj građanima demonstrirati prednosti vježbanja na otvorenom noću i kako vježbanje može biti zabavno u bilo koje doba dana ili noći. i sudjelovati u zajedničkoj plesnoj koreografiji uz poznate glazbene hitove.

Program #BeActive Nighta možete pogledati u nastavku