Home Kultura Volite pisati? Prijavite se na 15. književni natječaj za proznu formu

Volite pisati? Prijavite se na 15. književni natječaj za proznu formu

Prijave traju sve do kraja prosinca

PODIJELITE

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici ponosno objavljuje 15. književni natječaj za proznu formu – kratku priču, pisane na kajkavskom jeziku ili standardnom hrvatskom jeziku. Priliku za poslati svoje radove na natječaj “Turopoljska poculica” imate do 25. prosinca 2023. godine. Pozvani su svi odrasli građani Republike Hrvatske s dosad neobjavljenim radom. Kratka priča ne smije prelaziti četiri kartice teksta.

Svoj rad treba poslati i u tiskanom i elektroničkom obliku. Iz Matice hrvatske mole autore da pripreme tri identična primjerka svoje kratke priče, svaki označen samo zaporkom. Uz rad, priložite osobne podatke koji uključuju ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-mail adresu te zaporku kojom je rad označen. Napomena: Rukopisi se neće vraćati autorima.

Radove možete dostaviti na adrese:

Poštom:
Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici,
Lomnička 65, 10410 Velika Gorica
(s naznakom “Za Matičin Književni Natječaj”)

Elektroničkom poštom:
natjecaj.matica.gorica@gmail.com

Prosudbeno povjerenstvo će odabrati najbolji rad na kajkavskom i najbolji rad na standardnom jeziku. Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici Ogranka i na lokalnim internetskim portalima. Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni u četvrtak, 28. ožujka 2024. godine u prikladnom prostoru u Velikoj Gorici. Također, bit će objavljeni u časopisu Ogranka Luč i lokalnim glasilima u Velikoj Gorici.