Home Kultura Na 255. Matičinom četvrtku gostuje Ogranak Seljačke sloge Buševec

Na 255. Matičinom četvrtku gostuje Ogranak Seljačke sloge Buševec

Više od 100 godina aktivnog postojanja, više od 400 članova, cjelovečernji koncerti, plesni nastupi, susreti pučkih kazališta i festival tradicijskih glazbala samo su neke od aktivnosti najstarije turopoljske kulturne udruge

PODIJELITE

Više od sto godina aktivnog postojanja, više od 400 članova, cjelovečernji koncerti, plesni nastupi, susreti pučkih kazališta, festival tradicijskih glazbala – to su neke od aktivnosti najstarije turopoljske kulturne udruge, Ogranka Seljačke Sloge Buševec.

Ovaj je ogranak organiziran u više sekcija – folklornu (nekoliko plesnih i tamburaških grupa), dramsku (Pučko kazalište Buševec), etno (tkanje na starim tkalačkim stanovima), foto i video, te literarnu sekciju.

Nenad Rožić, predsjednik OSS-a Buševec

“Čim se u Buševcu dijete rodi, roditelji ga učlane u Ogranak, jer se tu uvijek nađe za svakoga neka djelatnost koja će ga zaokupiti” kaže predsjednik Nenad Rožić.

Ogranak je u dugogodišnjem radu mnogo putovao po zemlji i inozemstvu, ali je čast da predstave našu zemlju na Svjetskoj folklorijadi VI CIOFF u Ufi, Rusija 2. – 11. srpnja svakako kruna njihovog marljivog stogodišnjeg djelovanja. O svemu ovome, kao i o tom putovanju i doživljaju Ruske republike Baškortostan (Baškirija) govoriti će Nenad Rožić, dugogodišnji predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec.

255. izdanju Matičinog četvrtka možete se priključiti OVDJE, a budući da su na snazi i dalje epidemiološke mjere bolesti COVID19 na području čitave RH, stoga će se ovaj projekt Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, nastaviti do daljnjega samo u online obliku.