Home Izdvojeno Mon Ami dobio standard ‘Okusi tradicije Zagrebačkoga kraja’

Mon Ami dobio standard ‘Okusi tradicije Zagrebačkoga kraja’

Ljubav i trud koji se ulaže u gastronomiju još jednom je potvrđen dodjelom ovog vrijednog standarda

PODIJELITE

Na jučerašnjoj sjednici Savjeta projekta ‘Okusi hrvatske tradicije’ dogovoreno je da će se, nakon  jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.studenog 2021. godine.

Inače, standard Okusi hrvatske tradicije danas na području 13 hrvatskih županija posjeduje više od 130 ugostiteljskih objekata koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva tradicijska glavna jela s prilogom.

Dani Okusa hrvatske tradicije u studenom

Kako se očekuje u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije. Oni će gostima kroz dvodnevno trajanje manifestacije ponuditi najmanje dva menija sastavljena od lokalnih tradicionalnih jela i to po vlastitom izboru u nekoj od četiri cijenovne grupe: 75 kuna, 95 kuna, 125 kuna, te 195 kn.

Novost je i da će se standard Okusi hrvatske tradicije od ove godine dodijeljivati  i vinarima, proizvođačima tradicijskih pića, tradicijskih prehrambenih proizvoda (sir, med…) i namirnica. Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude.

Standard Okusi tradicije Zagrebačkoga kraja dobio Mon Ami

Standard Okusi hrvatske tradicije jučer su primila dva ugostiteljska objekta: Restoran Mon Ami iz Velike Gorice za Okuse tradicije Zagrebačkoga kraja te Restoran Agro etno park Žabac iz Metkovića, za Okuse tradicije doline Neretve.

Standarde su im uručile  Rujana Bušić Srpak, predsjednica Savjeta projekta Okusi i Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, a primili su ga Ivica Mijoč i Bruno Ceronja, vlasnici objekata.

U dvadesetpetogodišnjoj tradiciji od prvog dana poslovanje temeljimo na izvornoj namirnici. Dvadeset godina smo uvršteni u 100 vodećih hrvatskih restorana, 3 godine zaredom imamo Michelinovu preporuku. Ljubav i trud koji ulažemo u gastronomiju još jednom će biti potvrđen dodjelom ovog standarda. Misao vodilja našeg poslovanja glasi: „hrvatska namirnica na stolu jamstvo je zdravlja“ – istaknuo je Bruno Ceronja.