Home FOTO VIJEST DVD TUROPOLJE Uspješno izvršena vježba spašavanja i gašenja na 30-metarskom silosu

DVD TUROPOLJE Uspješno izvršena vježba spašavanja i gašenja na 30-metarskom silosu

Prisustvovali su joj DVD Stupnik kao gosti specijalizirani za spašavanje sa visina i dubina, domaćini - DVD Turopolje i JVP Velika Gorica sa ljestvom

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Danas je povodom velikog jubileja – 80. godišnjice DVD-a Turopolje organizirana pokazna rijetko viđena vatrogasna vježba na našem području. Prisustvovali su joj DVD Stupnik kao gosti specijalizirani za spašavanje sa visina i dubina, domaćini – DVD Turopolje i JVP Velika Gorica sa ljestvom.

Iz DVD-a Turopolje su najavili kako 29. kolovoza planiraju održati svečanu sjednicu ovim povodom ukoliko to dopuste epidemiološke mjere.

– Radimo na tome da kao što su i u DVD-u Stupnik, položimo potrebne kategorije za rad na spašavanju sa visina i dubina, za što nam je potrebna oprema. Moram istaknuti kako se uz pomoć donatora i dobrih ljudi pokušavamo opremiti upravo za takav način rada – kazao je Čedomir Krizmanić, predsjednik DVD-a Turopolje.

Zapovjednik DVD-a Turopolje otkrio nam je detalje izvedene vježbe.

– Odradili smo jedinstvenu vježbu spašavanja i gašenja na 30-metarskom silosu tvrtke Pana d.o.o. Pretpostavka je bila da je gore uslijed radova došlo do električnog udara i zapaljenja boje, prilikom kojeg je jedan od radnika koji je radio na visini pao u šok, te ga je bilo potrebno spasiti. Taj su segment prilikom vježbe naši članovi imali prilike naučiti od stručnih za to iz DVD-a Stupnik – Patrik Čunčić, zapovjednik DVD-a Turopolje.

Jedinstvena vježba spašavanja i gašenja na 30-metarskom silosu

Iz JVP Velika Gorica sudjelovali u akciji spašavanja i gašenja. Naime, sva su društva prisustvovala na ovoj vježbi prema prethodnoj dojavi.

– Riječ je o pokaznoj vježbi uz sudjelovanje DVD-a Stupnik kao prijateljskog društva naše JVP i DVD-a Turopolje. Na drvnoj industriiji je u ovoj pokaznoj vježbi tijekom radova na pogonu silosa došlo do pada djelatnika, koji je ostao na osiguranju, uslijed zavarivanja silosa prilikom čega je došlo do zapaljenja istog, stoga su ga vatrogasci morali spasiti. Uz to je izvršeno gašenje preko ljestve i preko mlaza koji je povučen na vrh silosa preko fasade.

Kako u DVD-u Stupnik imaju tim za spašavanje iz visina i dubina, prijateljski DVD Turopolje odlučio je upravo njih pozvati na specifičnu i iznimno korisnu vježbu povodom 80. godišnjice svog djelovanja.

– Došli smo ovdje pokazati što znamo i što možemo, a budući da imamo i tim ali i potrebnu opremu upravo za ovakav tip akcija. Održavamo dugogodišnje prijateljstvo s DVD-om Turopolje. Pokazalo se da je vježba bila izuzetno uspješna, što je jako dobro za sve nas. Ovakve situacije su vanredne i jako je dobro spojiti više postrojbi odjednom kako bi se pokazalo u kojoj mjeri smo sposobni međusobno surađivati – kazala je voditeljica izvedene vježbe, Kristina Trgovec iz DVD-a Stupnik.