Home Kultura 254. MATIČIN ČETVRTAK Književnica Darija Žilić predstavit će svoj rad

254. MATIČIN ČETVRTAK Književnica Darija Žilić predstavit će svoj rad

Darija će nam sutra govoriti o svom radu, iskustvima stečenim na putovanjima u nama daleke zemlje različitih kultura, koja ona pretače u poeziju

PODIJELITE

Na 254. Matičinu četvrtku sutra će svoj rad predstaviti književnica Darija Žilić.

Kao što piše na web stranici Hrvatskog društva pisaca, čija je Darija članica, diplomirala je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše poeziju, kritiku, prozu i esejistiku, prevodi s engleskog suvremenu američku i englesku književnost te piše teme o suvremenom američkom ženskom pjesništvu.

Objavljuje redovito u časopisu Riječi Matice Hrvatske u Sisku, te u Hrvatskoj reviji. U Ljetopisu Grada Velike Gorice zastupljena je s više tekstova. Pregled njenog književnog rada uvršten je u pregled velikogoričkog pjesništva i književnog rada. Autorica je 14 knjiga, dobitnica niza nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo, prevođena na više svjetskih jezika.

Darija će nam sutra govoriti o svom radu, iskustvima stečenim na putovanjima u nama daleke zemlje različitih kultura, koja ona pretače u poeziju. Govoriti će nam svoje pjesme kojima dodiruje emocionalne strune u svakome od nas.

254. izdanju Matičinog četvrtka možete se priključiti OVDJE, a budući da su na snazi i dalje epidemiološke mjere bolesti COVID19 na području čitave RH, stoga će se ovaj projekt Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, nastaviti do daljnjega samo u online obliku.