Home Sport MK Velika Gorica: Tena Martinec dvostruka prvakinja Hrvatske!

MK Velika Gorica: Tena Martinec dvostruka prvakinja Hrvatske!

Ostali članovi Atletske škole postigli su dobre rezultate i oborili vlastite rekorde

PODIJELITE
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Ovog vikenda, 19. i 20. lipnja je u Čakovcu u organizaciji Atletskog kluba „Međimurje” i Hrvatskog atletskog saveza održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete-kinje i mlađe kadete-kinje. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica u dva dana vikenda na ovom natjecanju predstavljalo je šest natjecatelja i natjecateljica, s 10 startnih mjesta u osam atletskih disciplina.

Na natjecanju su nastupili: Ivan Toma Aščić – mlađi kadet: 400 m (subota) i 800 m (nedjelja), Livia Debelić – kadetkinja: 300 m (subota) i štafeta 4 × 300 m (nedjelja), Tena Martinec – kadetkinja: 300 (subota) , 600 m i štafeta 4 × 300 (nedjelja), Tara Petračić – kadetkinja: 300 m (subota), 600 m i štafeta 4 × 300 m (nedjelja), Tena Petračić – kadetkinja: 1500 m, (subota) , 600 m i štafeta 4 × 300 (nedjelja) i Zeta Hećimović Obradović – mlađa kadetkinja 400 m (subota) i 800 m nedjelja).

Pobjeda i osobni rekordi Tene Martinec

Posebno se iskazala Tena Martinec koja je ušla prva u cilj od 58 natjecateljica i tako ostvarila svoj osobni rekord i tako postala nova kadetska prvakinja Hrvatske u ovoj disciplini. Vrijeme je bilo 40:53 sekunde.

Prvog dana natjecanja odličan rezultat napravio je i Ivan Toma Aščić u disciplini 400 m (mlađi kadeti), koji je ovu dionicu istrčao za 59:06 sekunde, što je bilo dovoljno za 5. mjesto u ukupnom plasmanu. Veliki rezultatski napredak ostvarila je mlađa kadetkinja Zeta Hećimović Obradović, koja je u istoj disciplini istrčala stazu u vremenu 1:04,03 i time popravila svoj osobni rekord za više od 4 sekunde, što joj je u jakoj konkurenciji mlađih kadetkinja bilo dovoljno za ukupan plaman na 9. mjesto od 46 natjecateljica.

 

Drugog dana natjecanja je Tena Martinec nastupila na duplo dužoj dionici od 600 metara uz rame respektabilnim protivnicama i top trkačicama ovoga uzrasta. Ponovno je kroz cilj prošla prva te se okitila još jednom titulom prvakinje Hrvatske s vremenom 1:36,78, ostavivši iza sebe moćne trkačice AK Agram, AK Split, AK Kvarner Rijeka i njih još 33 u ukupnom poretku ciljne liste. U ovoj disciplini Tena je popravila svoj osobni rekord za 3 sekunde.

Ivan Toma Aščić na trci 800 m za mlađe kadete popravlja svoj osobni rekord za velikih 7 sekundi, i pozicionira se kao četvrti s vremenom 2:18,00 min. “Vjerujemo da je ovo Ivanu jedno veliko iskustvo i poticaj za daljnji rad i trening s kojim će na nadolazećim prvenstvima sigurno napredovati u plasmanu na natjecanjima ovoga ranga.”, govore iz Maraton kluba.

Zeta Hećimović Obradović u istoj disciplini za mlađe kadetkinje u cilj ulazi s vremenom 2:36,59 i popravlja svoj osobni rekord za 2 sekunde te se u ukupnom poretku plasirala na 17 mjesto od 38 natjecateljica.

Atletska škola nastupila je i u štafeti 4 × 300 m u sastavu: Livija Debelić, Tara Petračić, Tena Petračić i Tena Martinec. U cilj ulaze s vremenom 2:57,16, što je bilo dovoljno za plasman na šestu poziciju od ukupno 11 štafeta.

Već slijedećeg vikenda, 26 i 27.06.2021., naši atletičari nastupit će na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore/ke koje će se održati u Varaždinu.