Home Izdvojeno KULTURAMA: Posjetitelji uživali na turama učeći o povijesti Turopolja

KULTURAMA: Posjetitelji uživali na turama učeći o povijesti Turopolja

Riječ je o projektu interpretacijskih šetnji po Zagrebačkoj županiji koji su pokrenule udružene turističke zajednice, a koji za cilj ima ponuditi drugačiju turističku sliku mjesta, kraja, povijesti, kulture i običaja

PODIJELITE

U Zagrebačkoj županiji je počela Kulturama, projekt interpretacijskih šetnji po Zagrebačkoj županiji koji su pokrenule udružene turističke zajednice, a koji za cilj ima ponuditi drugačiju turističku sliku mjesta, kraja, povijesti, kulture i običaja.

Kulturni turizam na kontinentu je važan potencijal. Mi se to trudimo razviti u konkretan turistički proizvod“, istaknula je direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, Milada Mesarić.

Ture su održane i u Turopolju i to pod nazivom “Plemenito ispisane stranice povijesti“. Na turama je sudjelovalo 20-tak posjetitelja, a kroz povijest našeg kraja vodila ih je plemenita Ana koja je ispričala zanimljive detalje i crtice iz života i povijesti Turopolja i Turopoljaca. “Tura je obuhvatila i neke likove iz slavne turopoljske prošlosti poput Augusta Šenoe, Franje Lučića, Ana je ispričala povijest Plemenite općine Turopoljske..“, objašnjavaju iz TZVG.

Građani su imali priliku prošetati perivojem, uz dozu mistike i tajanstvenosti koje su pratile kompletnu šetnju prošli su Šetalištem Franje Lučića, uz crkvu NBDM, Muzej Turopolja, svratili u Šenoinu, Zagrebačku ulicu te kuću na Trgu kralja Tomislava, a lagana šetnja obuhvatila je i razgledavanje interpretacijskog Centra za posjetitelje TZVG.

Buduće šetnje i aktivnosti Kulturame u Velikoj Gorici, ali i cijeloj Zagrebačkoj županiji možete popratiti OVDJE.