Home Vijesti Ministarstvo poziva stanovnike Kravarskog da prijave oštećenja na kućama

Ministarstvo poziva stanovnike Kravarskog da prijave oštećenja na kućama

Da bi ostvarili pravo na sredstva potrebno je ispuniti obrazac te ga donijeti u društveni dom u Kravarskom danas i sutra (7. ožujka) u periodu od 7:30 do 17 sati

PODIJELITE

Ministarstvo prostornog uređenja graditeljstva i državne imovine vrši obnovu oštećenih kuća koje su označene zelenom naljepnicom odnosno vrši popravak nekonstruktivnih elemenata. Ovim putem pozivaju stanovnike Kravarskog da podnesu obrazac za prijavu kuće za prioritetni popravak nekonstruktivnih elemenata stambenih objekata stradalih u potresu 28. i 29. prosinca prošle godine.

U nekonstruktivne elemente spadaju dimnjaci, zabatni zidovi, parapeti, krovni vijenci, pregradni zidovi, dijelovi krovišta, pokrov i krovna limarija.

Pravo na ova sredstva za obnovu imaju stanovnici koji su na dan potresa imali prijavljeno prebivalište na području Općine Kravarsko te su njihovi stambeni objekti označeni zelenom naljepnicom nakon obavljenog brzog pregleda statičara. U Općini Kravarsko su takva 354 objekta.

Napominju i kako za materijal i radove koji su već financirani od strane Općine Kravarsko nije moguće ponovno ostvariti sredstva iz ove mjere kako ne bi došlo do preklapanja odnosno dvostrukog financiranja popravaka nekonstruktivnih elemenata.

Da bi ostvarili pravo na sredstva potrebno je ispuniti obrazac za prijavu, ponijeti kopiju osobne iskaznice vlasnika objekta i to donijeti u društveni dom u Kravarskom danas (6. ožujka) i sutra (7. ožujka) u periodu od 7:30 do 17 sati.

Obrasci za prijavu su dostupni OVDJE, a iz Općine navode i da će isti biti podijeljeni vlasnicima objekata označenim sa zelenom naljepnicom putem mjesnih odbora. Obrasci su dostupni i u Društvenom domu u Kravarskom.