Home Gospodarstvo Ministar Banožić uručio stipendije goričkim srednjoškolcima

Ministar Banožić uručio stipendije goričkim srednjoškolcima

Nakon završetka obrazovanja za zanimanje zrakoplovnog tehničara učenici se upućuju na dragovoljno vojno osposobljavanje u svrhu stjecanja potrebnih vojničkih znanja i vještina

PODIJELITE
Foto: Morh

Osmero učenika koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi “Rudolfa Perešina” u Velikoj Gorici primilo je Ugovore o stipendiranju. Uručio ih je ministar obrane Mario Banožić koji je izjavio da vjeruje i očekuje od učenika da će sva usvojena znanja, prikupljeno iskustvo i stečene vještine usmjeriti prema unapređenju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

“Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je s čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, poručio je Banožić.

Ravnatelj Zrakoplovno tehničke škole “Rudolf Perešin” profesor Vedran Šarac zahvalio je ministru na dolasku i podršci njihovim učenicima koji su postali stipendisti Ministarstva obrane istaknuvši kako je siguran da služenje Hrvatskoj vojsci predstavlja veliku čast ovim mladim ljudima.

Čestitao je i profesorima što im prenose znanje i iskustvo kao i roditeljima koji ih podržavaju. Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec zahvalio je roditeljima učenika što ih podržavaju, istaknuvši kako su kao dio Hrvatske vojske u sigurnim rukama.

Po završetku obrazovanja za zanimanje zrakoplovnog tehničara učenik stipendist upućuje se na dragovoljno vojno osposobljavanje u svrhu stjecanja potrebnih vojničkih znanja i vještina. Po završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja stipendist potpisuje ugovor o vojničkoj službi u trajanju dvije godine te se potom prima u djelatnu vojnu službu.