Home Gospodarstvo Mihael Zmajlović predstavio inicijativu da Gorica postane sjedište županije

Mihael Zmajlović predstavio inicijativu da Gorica postane sjedište županije

Kandidat za župana je predstavio i način na koji se službe mogu organizirati da budu dostupnije i da budu što više u kontaktu s građanima

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Danas je na trgu Franje Tuđmana kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović predstavio inicijativu da Velika Gorica postane sjedište Zagrebačke županije. U svom obraćanju posebno ističe kako je Zagrebačka županija jedina županija u Republici Hrvatskoj koja nema sjedište na svojem teritoriju već na području drugog grada, u ovom slučaju Zagreba koji ima status grada i županije. Smatra i da je cilj dobrog upravljanja približiti vlast građanima.

Želim reći da županija može biti još bolje i ljepše mjesto za život. Ova županija je specifična po mnogo čemu, a posebno po tome što ima sjedište izvan svog teritorija. U drugom gradu, čak županije. Zato to želim promijeniti kao župan da ovaj šesti grad po veličini bude sjedište županije. To ne znači da ćemo centralizirati stvari, naprotiv, to znači da želimo približiti županiju građanima i njihovim potrebama.”, objašnjava Zmajlović te dodaje kako je potrebno da se županija ne vodi iz zagrebačkog hotela. “Došlo je vrijeme za check-out iz staromodnog načina vođenja županije.“, dodaje te navodi kako postoje i problematike po pitanju zapošljavanja u županiji koje su često izvan očiju javnosti.

Mihael Zmajlović je uz inicijativu da Velika Gorica postane glavni grad Zagrebačke županije predstavio i način na koji se službe mogu organizirati da su dostupnije građanima i da budu što više u kontaktu s građanima u devet gradova i 25 općina koliko ih ima na području Zagrebačke županije.

U Velikoj Gorici vidim potencijal da unaprijedimo sustav zdravstvene zaštite, a da ne govorimo o drugim aspektima poput obrazovanja. Tu ne mislimo samo na izgradnju zgrada već građanski odgoj, da znaju što je to vršnjačko nasilje, ekologija i ostale stvari koje moramo učiti naše mlade od malih nogu.