Home Izdvojeno Mihael Večković iz OSS Buševec impresionirao ruskog ministra kulture

Mihael Večković iz OSS Buševec impresionirao ruskog ministra kulture

Ogranak seljačke sloge Buševec predstavlja Hrvatsku na svjetskoj folklorijadi u Rusiji i, potpuno očekivano, oduševljavaju ih

PODIJELITE

Dio velike svjetske folklorijade koja se održava u Rusiji je i OSS Buševec koji tamo predstavlja Hrvatsku. Dobro je poznato kako folklorijade i drugi plesni događaji spajaju ljude pa nas je ova vijest o Mihaelu Emanuelu Večkoviću koja je stigla sve do ruskog ministra kulture posebno oduševila! Naime, Mihael iz Buševca postao je senzacija u ruskim medijima!

Kao dio svjetske Folkorijade, Mihael Emanuel Večković svakodnevno predstavlja tradicijske obrte i izradu tradicijskih glazbala i svojom svirkom pokazuje svo bogatstvo Hrvatske tradicijske glazbe.

Kako nam govori Tatiana Aksyutina iz medijskog centra World Folkloriada, Mihael je zbog sviranja njihovog tradicionalnog instrumenta postao hit: “Jučer je, dok je bio na turneji u gradu Yanaul, 21-godišnji Mihael iz ansambla “Busevec” prvi put čuo zvuk narodnog instrumenta kurai. Glazbenik je zatražio od organizatora da ga nauče svirati. Ova je priča postala viralna u našim medijima, a vidio ju je i ministar kulture. To ga je toliko impresioniralo da će  mladom glazbeniku pokloniti poseban poklon – ručno izrađeni kurai (nacionalni bashkirski instrument).”

Video pogledajte u nastavku!