Home Izdvojeno Martinović odličan na Wingsima, Škrinjarić dvaput četvrti na Prvenstvu Hrvatske

Martinović odličan na Wingsima, Škrinjarić dvaput četvrti na Prvenstvu Hrvatske

Vrlo uspješan vikend za članove Maraton kluba Velika Gorica

PODIJELITE
Foto: Maraton klub VG

Proteklog vikenda su članovi Maraton kluba Velika Gorica sudjelovali na nekoliko sportskih događaja diljem Hrvatske. U nedjelju 7. svibnja u Zadru i okolici održana je humanitarna utrka Wings for Life World Run, koja je okupila velik broj trkača. Među njima su bili i članovi kluba, Zvonimir Migić, Dario Gustetić, Jasminka Zvonar i Josip Martinović. Svi su se uspjeli izboriti za odlične rezultate unatoč visokim temperaturama. Josip Martinović završio je utrku sa 34.17 kilometara, zauzevši fantastično 33. mjesto među 2675 muških trkača te četvrto mjesto u kategoriji M40.

Tajnik kluba, Bruno Škrinjarić, sudjelovao je u Polojskom duatlonu u Slavonskom Brodu, koji je ujedno bio Prvenstvo Hrvatske u duatlonu. Bruno je sudjelovao u subotnjoj utrci PH u super sprint duatlonu, završivši na odličnom četvrtom mjestu od 52 finišera te bio prvi u kategoriji M35. Dan kasnije, u nedjelju, sudjelovao je u utrci u sprint duatlonu, opet završivši na četvrtom mjestu među 46 finišera te prvi u kategoriji.

Članovi kluba su sudjelovali i na 2. kolu Hrvatske atletske lige Sjever u Čakovcu, gdje su nastupili mladi atletičari. Kristijan Matić, Bartol Pavelić i Grga Cerjak sudjelovali su u utrci od 60 metara, dok je Niko Kelava trčao 600 metara u kadetskoj konkurenciji. Zara Horvat je u seniorskoj konkurenciji nastupila u utrci na 600 metara i osvojila osmo mjesto, dok su Jerko Cvetković i Martin Marčec sudjelovali u utrkama na 3000 metara. Martin je osvojio treće mjesto u seniorskoj konkurenciji, dok je Jerko pobijedio u kadetskoj konkurenciji.