Home Izdvojeno Ljudi, je li to moguće? Suparniku predao svoje zlato!

Ljudi, je li to moguće? Suparniku predao svoje zlato!

PODIJELITE

Svjedoci smo kako se sport pretvorio u ozbiljan posao, pravu arenu “gladijatora”, u kojoj se računa samo pobjeda. Prava je rijetkost vidjeti da nekog uspješnog sportaša prate i moralne vrline. Na nedavnom prvenstvu u badmintonu u Velikoj Gorici dogodilo se čudo.

Mladi Vito Buchberger izazvao je buru oduševljenje gledatelja kada je na dodijeli medalja pozvao svog “vječitog” konkurenta Bornu Vadlju da mu se pridruži na pobjedničkom postolju, nakon čega mu je predao svoju zlatnu medalju i pehar prvaka Hrvatske.

Njih dvojica česti su protivnici u finalima natjecanja. Ove sezone Borna je imao bolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji, ali ga je ozljeda tijekom rane faze natjecanja spriječila da odigra završnice. Zbog toga je Vito bez velikog napora osvojio naslove prvaka Hrvatske u sve tri konkurencije.

Svojim postupkom, mladi Vito najbolje je pokazao kakve vrline treba imati vrhunski sportaš. Još su stari Grci smatrali da pravi prvak mora posjedovati četiri temeljne vrline: mudrost, hrabrost, umjerenost i pravednost, što je svojim činom Vito pokazao da posjeduje.