Home Izdvojeno ‘Ljeto u kinu’ Gorica donosi besplatne projekcije

‘Ljeto u kinu’ Gorica donosi besplatne projekcije

PODIJELITE

‘Ljeto je u kinu’, program je koji organizira Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar. S Festivala mediteranskog filma Split danas u kino Gorica stižu tri filma: optimističan dokumentarac o starenju – ‘U suton života’, brazilski kandidat za Oscara, film ‘Druga majka’, te novo ostvarenje francusko-alžirskog redatelja Rachida Bouchareba, ‘Put u Istanbul’.

u suton zivota malaDrama u režiji Sylvaina Biegeleisena ‘U suton života’ igra u 18 sati. Film govori o optimističnom putovanju i životu 94-godišnje majke redatelja filma, koja se suočava sa starošću i skorašnjom smrću. Kada su joj doktori dali svega još nekoliko dana života, svi su se došli oprostiti od nje. Ona je, međutim, “odlučila” živjeti još dvije godine. Njezin sin je tako dobio nevjerojatnu priliku snimiti film onjezinom životu, pun humora i emocija, koji pruža nadu svima koji se suočavaju sa starošću.

druga majka malaU 19:30 sati počinje projekcija filma ‘Druga majka’ u režiji Anne Muyleart koja govori o domaćici Val koja odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih i uz to još brižno odgaja njihovog sina. No cijelo vrijeme živi s osjećajem krivnje jer je zbog posla prije 13 godina svoju kćer Jessicu prepustila na brigu i odgoj rođacima. Sve se promijeni u Valinom životu i životu obitelji kod koje radi, kada u kuću stiže Jessica kako bi u Sao Paolu nastavila studij…

put u istanbul malaPut u Instanbul’ drama je Rachida Bouchareba čija projekcija počinje u 21 sat u kojoj je riječ o šokantnoj spoznaji majke Elizabeth da je njezina 19-godišnja kćer Elodie otišla u Siriju kako bi se pridružila džihadistima. Nikako ne može razumijeti i shvatiti njezinu odluku da se preobrati na islam.Odlučuje otputovati u Siriju kako bi pronašla kćer i nagovorila je na povratak doma u Belgiju.

Projekcije sva tri filma su besplatne.