Home Izdvojeno Goričko Veleučilište otvorilo vrata građanima

Goričko Veleučilište otvorilo vrata građanima

PODIJELITE

Veleučilište Velika Gorica otvorilo je svoja vrata bivšim, sadašnjim i budućim studentima. U sklopu Dana otvorenih vrata posjetitelji se mogu upoznati sa svim studijskim programima koji se izvode na ovom visokom učilištu.

Veleučilište - podizanje zelene zastave (6)

– I sami znate da mi provodimo drugačije i specifične studijske programe, jedinstvene u Hrvatskoj, ali i u regiji. Željeli smo ponuditi nešto što će studentima omogućiti zapošljavanje i dobru životnu egzistenciju. – istaknuo je Alen Stranjik , pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju.

Veleučilište - podizanje zelene zastave (9)

Interes za brošure je velik otkrila nam je Valentina Kraljević, studentica 2. godine Upravljanja kriznim uvjetima koja je tijekom manifestacije na štandu Veleučilišta komunicirala sa zainteresiranim građanima. – Iznenađeni smo interesom građana za programima na našem Veleučilištu. Do sada smo imali preko stotinu upita, a podijelili smo i gotovo sve brošure. – dodala je Valentina.

Veleučilište - podizanje zelene zastave (5)

Buduće studentice Veleučilišta Velika Gorica uskoro bi mogle postati Ines i Tihana iz Siska koje su iskoristile Dan otvorenih vrata da se informiraju o programima koje nudi goričko Veleučilište. Ines nam je otkrila da je zanimaju smjerovi Upravljanja kriznim uvjetima i Zaštita na radu. – Gorica nam je bliža od Zagreba, a i ovdje postoje neki smjerovi kojih nema na Zagrebačkom sveučilištu. – otkrila nam je Tihana.

Veleučilište - podizanje zelene zastave (15)

U sklopu manifestacije podignuta je i zelena zastava koju je Veleučilište zaslužilo dobivanjem certifikata eko-škole. Kumstvo nad zastavom dobio je Grad Velika Gorica, a ispred Grada svečanom podizanju nazočio je i gradonačelnik Dražen Barišić.

Veleučilište - podizanje zelene zastave (16)

-Nama je drago da je velikogoričko Veleučilište treća visokoobrazovna ustanova u Hrvatskoj koja je to ostvarila. Podržat ćemo i sve druge naše ustanove koje žele dobiti status eko-škole. – poručio je gradonačelnik.

Veleučilište - podizanje zelene zastave (20)

Jedna od najzaslužnijih za uređenje eko-vrta u dvorištu Veleučilišta i eko-kutka u novoj zgradi je dr. sc. Sanja Kalambura. – To je bio jedan prostor na kojem su svi tvrdili da ništa ne može rasti zbog platana koje čine hlad. No, mi smo napravili jedan interesantan spiralan vrt. Podigli smo ga od zemlje i zasadili aromatično eko bilje koje dobro podnose hlad. – objasnila je Kalambura. Upravo zahvaljujući njezinom radu na ovim projektima Veleučilište Velika Gorica prepoznato je kao eko-škola.

Veleučilište - podizanje zelene zastave (17)

Naša sugovornica pohvalila je studente koji su se u ovim projektima iskazali. Otkrila nam je i da na Veleučilištu egzistira i eko-odbor u čijem radu studenti aktivno sudjeluju, a upravo su oni ti koji bi u svojim sredinama trebali afirmirati plemenitu ideju ekologije i očuvanja prirode.

[print_gllr id=49446]