Home Izdvojeno KUD Gradići Jurjevo će proslaviti bogatim koncertom

KUD Gradići Jurjevo će proslaviti bogatim koncertom

PODIJELITE

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Gradići za 24. travnja pripremaju obilježavanje Jurjeva. Svoj bogati glazbeni i scenski repertoar toga dana će predstaviti u društvenom domu u Gradićima, a uz njih će nastupiti i gosti iz Slovačke te Crne Gore.

– U Gradiće dolazi slovačka dječja grupa s kojom imamo dobru 15-godišnju suradnju, kao i naši gosti iz Crne Gore. Zapalit ćemo veliki jurjevski krijes, bit će to jedno prekrasno druženje, a ujedno i uzvratna suradnja jer mi smo prošle godine gostovali u Slovačkoj – kaže predsjednica KUD-a Gradići, Gordana Kovačić.

KUD-Gradici-2.jpg

KUD Gradići i ove je godine održao tradicionalni Uskrsni koncert u crkvi sv. Antuna Padovanskog. U crkvi prepunoj posjetitelja nastupile su sve sekcije društva, djeca i odrasli.

– Veliko nam je zadovoljstvo bilo nastupiti pred domaćom publikom, kojoj smo predstavili našu gošću Tihanu Zubek. Riječ je o vokalnoj solistici koja vodi nekoliko renomiranih ansambala i koja je dugo godina glazbeno djelovala izvan Lijepe naše. Zahvalila bi se na suradnji našem župniku Ivanu Torbaru, koji je i omogućio ovaj koncert važan za društveni život i zajedništvo uopće – naglasila je Kovačić.

[print_gllr id=23416]