Home Izdvojeno Kreće katastarska izmjera za novu zemljišnu knjigu u Kravarskom

Kreće katastarska izmjera za novu zemljišnu knjigu u Kravarskom

PODIJELITE

Općina Kravarsko objavila je Obavijest o početku predočavanja elaborata katastarske izmjere sa sastavljanjem popisnih listova za potrebe osnivanja zemljišnoknjižnih uložaka za k.o. Kravarsko Novo. Izmjeru provodi Geodetski zavod Rijeka, na čijim stranicama možete vidjeti detalje obuhvata.

Predočavanje započinje dana 20. svibnja 2024. g. i održat će se u terenskom uredu u prostorijama Doma kulture Kravarsko, Trg Stjepana Radića 16, Kravarsko. Predočavanje podataka utvrđenih katastarskom izmjerom provodit će geodetski izvoditelj.

Pozivaju se nositelji prava na nekretninama na području na kojem se provodi katastarska izmjera i ostale zainteresirane stranke da po zaprimanju pisanog poziva na istaknuti dan i sat u pozivu pristupe predočavanju, kako bi im se predočili podaci iskazani u popisnim listovima (AI, AII, B, C) te na katastarskom planu te kako bi zaštitili svoja prava i interese u postupku katastarske izmjere.

Nositelji prava su dužni odazvati se na predočavanje te OBAVEZNO DONIJETI:
1. akte za uporabu zgrade (i/ili ozakonjenje zgrade)
2. dokumentaciju (isprave) temeljem kojih se obavlja upis vlasništva u zemljišne knjige

Po završetku predočavanja izrađuje se elaborat katastarske izmjere koji se pregledava i potvrđuje od strane Državne geodetske uprave i upućuje nadležnim Općinskim sudovima na nastavne postupke sastavljanja zemljišnoknjižnih uložaka odnosno verifikacije sastavljenih popisnih listova.

Za dodatne informacije o predočavanju molimo da se obratite na tel: +385 51 551 344 u vremenu od 11 h do 14 h ili upitom na e-mail adresu izmjera@gzr.hr.