Home Zanimljivosti Konferencija Veleučilišta okupila 300-tinjak stručnjaka iz optometrije

Konferencija Veleučilišta okupila 300-tinjak stručnjaka iz optometrije

PODIJELITE

Veleučilište Velika Gorica organiziralo je u Splitu optometrijsku konferenciju srednje i jugoistočne Europe (OCCSEE). Glavni cilj konferencije je prijenos znanja na mlađe generacije optometrijske struke iskorištavanjem velikog potencijala i iskustva svjetskih i europskih priznatih i dokazanih stručnjaka.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 350 sudionika iz 25 zemalja (Hrvatska, SAD, Nizozemska, Češka, Italija, Njemačka, Španjolska, Poljska, Francuska, Kanada, Slovenija, Izrael, Grčka, Srbija, Belgija, Bugarska, Latvija, Makedonija, BiH, Slovačka, Litva, Estonija, UK i Kosovo). Održano je 30-ak predavanja za studente i ostale posjetitelje, a pozvani predavači bili su dr. Shehzad A. Naroo i prof. Bruce JW Evans. Uz predavanja na konferenciji održano je i niz korisnih radionica.

Tijekom trodnevne konferencije organizirani su sastanci Hrvatske udruge optometrista i Europske akademije optometrije. Posebno nas veseli što su ovogodišnju konferenciju posjetili učenici srednje optičarske škole u Splitu, s kojima njegujemo višegodišnju suradnju, obzirom da svoje obrazovanje, kao i mnogi drugi mladi ljudi iz Hrvatske i susjednih nam zemalja, nastavljaju na stručnom prijediplomskom studije Očna optika na Veleučilištu Velika Gorica. Do sada su napravljene sve pretpostavke da se na VVG-u uskoro otvori i stručni diplomski studij optometrije.

Projekt OCCSEE ima veliki značaj za daljnji razvoj optometrijske struke u regiji srednje i jugoistočne Europe. Veleučilište Velika Gorica se kroz organizaciju međunarodne stručno znanstvene konferencije pozicioniralo vrlo visoko uz europske eminentne institucije i time omogućilo kontinuirani transfer znanja iz najrazvijenijih europskih zemalja. Najveću korist iz ovog transfera znanja imaju sudionici konferencije – optometristi, oftalmolozi, studenti optometrije, optičari te gospodarstvenici i tvrtke u važnoj ulozi logističke potpore optometrijskoj struci.