Home Izdvojeno Još povoljnija vožnja ZET-om za učenike i studente

Još povoljnija vožnja ZET-om za učenike i studente

PODIJELITE

Pretplatni kuponi za učenike i studente s prebivalištem na području Grada Zagreba, a koji pohađaju obrazovne institucije na području gradova Velike Gorice i Zaprešića od prvog travnja je još dostupniji, odnosno povoljniji.

Povoljnije cijene prijevoza bit će omogućene i umirovljenicima kojima je prebivalište na zagrebačkom području, a imaju potrebu za putovanje do velikogoričkog ili zaprešićkog prometnog područja.

Kako je prethodno najavljeno, cijene pretplatnih kupona za spomenute korisničke skupine bit će u potpunosti usklađene s cijenama koje su do sada primjenjivane, isključivo, za učenike, studente i umirovljenike gradova Velike Gorice i Zaprešića.

Na ovaj način, umjesto dosadašnje cijene od 310 kuna za putovanje do Velike Gorice, od prvog travnja, studenti će za putovanje do fakulteta u Velikoj Gorici odgovarajući kupon moći preuzeti za 213 kuna, a učenici za 217 kuna. Mjesečni umirovljenički kupon iznosit će 218 kuna.

– Napominjemo kako cijene za putovanje učenika do svojih škola na području Velike Gorice i Zaprešića mogu biti još povoljnije, ukoliko navedena skupina korisnika ostvari dodatno pravo na subvenciju, odnosno sufinancirani međumjesni prijevoz temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske. Prilikom prve kupnje pretplatnih kupona za Grad Zagreb i Veliku Goricu, odnosno Zaprešić, potrebno je doći na prodajno mjesto ZET-a i uz pretplatnu kartu predočiti i valjanu osobnu iskaznicu – objasnili su u ZET-u.