Home Izdvojeno Iz Splita u Veliku Goricu stiže ”Stonoga Goga”

Iz Splita u Veliku Goricu stiže ”Stonoga Goga”

PODIJELITE
foto: POUVG/Ilustracija

Sutra u 17 sati u Dvorani Gorica pučkog otvorenog učilišta gostuje Gradsko kazalište lutaka Split i Teatar “Poco Loco” s predstavom “Stonoga Goga”.

– Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin? Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Pogledajte Stonogu Gogu i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama – poručili su u POUVG.

Autorica predstave je Andrijana Grgičević, redateljica Renata Carola Gatica, a igraju Zrinka Kušević, Goran Guksić / Marta Bolfan Ugljen i Maja Katić.

Tekst “Stonoga Goga” govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret s jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vrjedniji od svake cipele. Tko bi rekao da će ona škrtica s početka priče, na kraju pjevati sasvim drugu pjesmu: „… Dosta mi je mode // Poklanjam sve cipele u ime slobode.”