Home Izdvojeno Ivan Njegač borit će se protiv bivšeg trostrukog svjetskog prvaka

Ivan Njegač borit će se protiv bivšeg trostrukog svjetskog prvaka

35-godišnji Škot jedan je od samo trojice Britanaca koji su osvajali naslove svjetskog prvaka u tri težinske kategorije.

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice

Ivan Njegač 16. lipnja u Velikoj Britaniji u meču na 6 rundi u ring će ući s Rickyjem Burnsom (41-7-1, 14 KO), najavljuje croring.com.

35-godišnji Škot jedan je od samo trojice Britanaca koji su osvajali naslove svjetskog prvaka u tri težinske kategorije. Bio je WBO prvak u superperolakoj, WBO u lakoj, te WBA prvak u superlakoj kategoriji.

– Uzbuđen sam, ovo mi je najveća borba u karijeri. Danas mi je tek potvrđena borba, ali ja sam stalno u treningu. On je već stariji i na zalasku karijere i može se pobijediti. Trenutno je 19. na svijetu i pobjedom bih se probio na njegovu poziciju. Bit ću spreman, utreniran i sa svojim trenerom Vedranom Perekovićem, te Marinom Bašićem i Štefom Bačurinom napravit ćemo pravu taktiku – rekao je Njegač za Cro Ring.

Posljednji svjetski naslov Ricky Burns osvojio je u lipnju 2016. pobjedivši tehničkim nokautom Talijana Michelea Di Rocca i postavši WBA prvak u poluvelteru. Obranio ga je protiv Kyrila Relikha, koji je u međuvremenu pobjedom protiv Rancesa Barthelemyja osvojio taj pojas.

Burns je WBA naslov izgubio od Juliusa Indonga prošlog travnja i trenutno je u nizu od dva poraza. Nakon poraza od Namibijca jednoglasnom odlukom na isti je način izgubio i od Anthonyja Crolle prošlog listopada.

Burns je prvi put svjetski prvak postao 2010. protiv Rockyja Martineza. Portorikanac je od tada gubio samo do Mikeya Garcije i Vasyla Lomachenka. 2014. doživio je dva uzastopna poraza u Glasgowu. U ožujku te godine jednoglasnom odlukom sudaca ostao je bez WBO pojasa u lakoj kategariji od Terenca Crawforda, a zatim ga je podijeljenom odlukom svladao Dejan Zlatičanin.