Home Izdvojeno FOTO Perunfest prošao u znaku vještica, vila i narodnih predaja

FOTO Perunfest prošao u znaku vještica, vila i narodnih predaja

PODIJELITE
foto: Zlatko Srbelj

U subotu i nedjelju Stari grad Lukavec okupirale su vile, vještice i ostala mitska bića koja su posjetitelje odvela u davno zaboravljene priče i narodne predaje. Festival ove tematike u Lukavcu se organizira već petu godinu zaredom. Nekadašnji Legendfest zadnje dvije godine nosi ime Perunfest i nastavlja privlačiti sve više posjetitelja.

– Izuzetno smo zadovoljni odazivom i pozitivnim komentarima. Iako smo maskirani i vrlo umorni od cijele organizacije, nastavit ćemo i iduće godine raditi još bolje – rekla je Margareta Biškupić Čurla, ravnateljica Muzeja Turopolje koji je organizirao ovo događanje.Mali Mak je došao u Lukavec kako bi vidio što je ove godine na programu. – Ima puno sprava, vilenjaka, zombija. Zatvor za vješticu mi se najviše svidio.

Vještica iz Lukavca, koja je spremala ručak, svoje ime nije htjela otkriti, kao ni recept, no vjerujemo da je joj ručak bio vrlo ukusan. Na meniju, ali u loncu druge kuharice našla se svježa juha od kuhanih puževa, mljevenih šišmiša i sušenih gušterovih repova

Kreativne radionice, pripovjedačke i kazališne predstave privukle su najmlađu publiku, no ni oni stariji nisu mogli odoljeti zovu Perunfesta.

foto: Zlatko Srbelj