Home Politika Ivan Bekavac: Ovo je prava prilika da se ukaže kako za brojne...

Ivan Bekavac: Ovo je prava prilika da se ukaže kako za brojne probleme nas Goričana, imam rješenje koje sam spreman provesti!

Najavio je kako namjeravaju riješiti niz problema od nepostojanja poticajne stanogradnje u Velikoj Gorici, do prometnih propusta i dostupnosti zdravstvene zaštite

PODIJELITE

Danas je u prostorijama velikogoričkog MOST-a u Kurilovečkoj 2 održana posljednja predizborna tiskovna konferencija, te završno obraćanje kandidata, a podršku je ovom prigodom dao potpredsjednik MOST-a i saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Tema iste bila je ‘Poticajna stanogradnja u Velikoj Gorici, propuštene prilike i mogućnosti’.

– Grad nije učinio ništa po tom pitanju u proteklih dvadeset godina a mogao je učiniti puno. U više je navrata Agencija za promet i posredovanje nekretnina nudila opciju poticajne gradnje, no iz Grada su se oglušivali na takve prijedloge. Nedavno je u okviru Zakona o poticajnoj stanogradnji jedan investitor htio započeti izgradnju u Podbrežnici, propustivši tako priliku na prvom projektu te vrste. To je sramotno za grad naše veličine. Napravili smo prethodnu analizu, te smo ustanovili da je potražnja za kupnjom i najmom stanova velika. Potrebno je naći rješenje kroz povoljniju poticajnu stanogradnju a ne isključivo kroz privatnu stanogradnju. Nemam ništa protiv privatnog biznisa ali mi je stalo do naših sugrađana kako bi jeftinije došli do primjerenog doma, kako bi se u okviru dugogodišnjeg najma ostvario ulog i kasnije otkup tog istog stana gdje bi se sav uloženi novac u stanarinu uzeo kao ulog u ukupnu vrijednost stana bez potrebe za dizanjem velikih kredita. Kao gradonačelnik ću stati na kraj crnoj listi gradova koji nisu ostvarili benefite poticajne stanogradnje – kazao je Ivan Bekavac, kandidat za gradonačelnika Velike Gorice.

Dotaknuo se i problematike stanara Zagrebačke 96 i istaknuo neslaganje s takvim načinom rada Gradske uprave gdje se protiv volje i zakona građanima, kako kaže, čini šteta.

– Želim dati potporu stanarima zgrade u Zagrebačkoj 96 koji dugo vode pravnu bitku protiv investitora koji je na susjednom gradilištu izgradio tri velika stambena objekta, za koje je dobio dozvolu odgovornog tijela bez da se stanare Zagrebačke 96 o tome obavijestilo sukladno zakonu. Rečeno je kako se obavijest o istome nije mogla dostaviti zbog velikog broja stanara, a znam da je riječ od četiri susjeda. Ovo je grozan presedan koji se dogodio u Velikoj Gorici gdje se pokazuje kako se na nezakonit način može utjecati na životne prilike nas koji zakone i propise slijedimo. Osobno na dužnosti gradonačelnika, ne samo da ću tražiti odgovornost osobe koja je obrazloženje i sve potrebne dozvole za to potpisala, nego ću i kazniti te provesti postupak protiv svih osoba koje su ljude zakonski oštetile na taj način – istaknuo je.

Najavio je kako namjeravaju riješiti niz problema od nepostojanja poticajne stanogradnje u Velikoj Gorici, do prometnih propusta i dostupnosti zdravstvene zaštite.

– Ovo je prava prilika da se ukaže kako za brojne probleme nas Goričana imam rješenja koja sam spreman provesti – zaključio je.

U završnom obraćanju građanima Velike Gorice kandidatkinja MOST-a za zamjenicu gradonačelnika Velike Gorice istaknula je kako će se prvenstveno fokusirati na boljitak mladih kroz dijalog vlasti i sugrađana.

– Kao mlada žena i majka, novinarka i magistra diplomacije, apsolutni fokus svog djelovanja usmjerit ću na mlade i mlade obitelji kroz dijalog, kako bismo zajednički živjeli, a ne kroz neispravni jednosmjerni monolog, bez grebanja i osobnih interesa. Mi vas želimo slušati, kreirati i stvarati, poklonite nam svoje povjerenje! Veliki snovi ostvaruju se samo ako se sanjaju za druge i sa drugima, stoga dajmo našem gradu novo lice Gorice – Barbara Županić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika.

Sa par rečenica okupljenima se obratio i Nikola Grmoja, davši punu podršku kandidatima MOST-a Velike Gorice.

– Ivan je vrhunski liječnik, jedan od ključnih ljudi nacionalnog liječničkog udruženja i zasigurno ima znanja, kapaciteta i sposobnosti voditi Goricu. Ako ćemo se voditi onim da je Gorici potrebna promjena, a ja osobno mislim da jest, izbor je jasan, kao jedina promjena i alternativa je dr. Bekavac. Upamtite, političare je potrebno što češće mijenjati kako bi bili bolji, izaberite promjenu, vidjet ćete da će to dobro doći Velikoj Gorici. Izađite na izbore – zaključio je Nikola Grmoja, potpredsjednik MOST-a i saborski zastupnik.