Home Vijesti CENTAR ZA STARIJE Zemljište osigurano, Vlada će se uključiti u financiranje

CENTAR ZA STARIJE Zemljište osigurano, Vlada će se uključiti u financiranje

PODIJELITE

Na lokaciji u Podložnici, nedaleko Rakarja i Gradske sportske dvorane u budućnosti možemo očekivati i Centar za starije. Bit će to kombinacija raznih sadržaja za treću životnu dob; od zdravstvene zaštite i društvenog aspekta, fizikalne medicine i rehabilitacije pa sve do noćenja, usluga smještaja i pomoći u kući.

Lokaciju je u društvu ministra socijalne politike, Josipa Aladrovića, obišao vd gradonačelnika Krešimir Ačkar, jer upravo će Vlada biti glavni nositelj ovog projekta.Kako je objasnio Ačkar, zemljište je osigurano, postoji idejni projekt i napravljeni su svi preduvjeti za izgradnju, no Gorica po zakonu ne može biti osnivač jedne takve ustanove. Zato tu u igru ulazi Vlada.

Aladrović kaže, kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti osigurano je 370 milijuna kuna za izgradnju centara za starije, a upravo su Zagrebačka županija i Velika Gorica u vrhu prioriteta. „Briga za starije bilježi pozitivan trend u Velikoj Gorici i zajedničkim ćemo zalaganjem izgraditi jedan takav centar za starije“, rekao je Aladrović koji je pohvalio i gradsku mjeru isplate uskrsnice umirovljenicima.

Zemljište na kojem bi trebao biti izgrađen Centar za starije