Home Vijesti Dr. Ivan Bekavac: „Spreman sam i na neugodnosti u borbi protiv korupcije“

Dr. Ivan Bekavac: „Spreman sam i na neugodnosti u borbi protiv korupcije“

PODIJELITE

S dr. Ivanom Bekavcem, Mostovim kandidatom za gradonačelnika Velike Gorice, anesteziologom u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, razgovarali smo o kampanji i lokalnim izborima, te nužnoj zdravstvenoj reformi. Istaknuo je kako je najveći uspjeh njegove kampanje to što je već sada motivirao mnoge da izađu na ove lokalne izbore. Otkrio nam je koji su njegovi politički ciljevi i kako vidi budućnost Velike Gorice.

„Velika Gorica sa svim svojim naseljima ima dobru perspektivu kao mjesto ugodno za život ljudi, ali moramo poboljšati kvalitetu života naših sugrađana, jer se doseljava sve više mladih ljudi i obitelji“, ističe Bekavac.

Naglašava kako će njegovi prioriteti biti ulaganje u velikogoričko zdravstvo kako bi upravo u Velikoj Gorici imali dobar dio zdravstvenih usluga, bez potrebe da za svaki, pa i najmanji medicinski zahvat, Velikogoričani putuju i čekaju po zagrebačkim bolnicama. Napominje i kako javni gradski i prigradski prijevoz funkcionira loše te kako se Velika Gorica mora emancipirati od usluga zagrebačkog ZET-a kojemu velikogorički prijevoz nije prioritet. Nezadovoljan je i stanjem gradske infrastrukture: „Velikogoričke ceste su neuređene, oštećene i raskopane, a posebno je loše stanje u okolnim naseljima od kojih mnoga nemaju ni kanalizaciju ili internet“, kaže Bekavac.

Na pitanje zašto se odlučio kandidirati na ovim lokalnim izborima odgovara kako je to pitanje građanske odgovornosti. „Svakome u Velikoj Gorici je jasno da nakon odlaska čelne osobe Grada zbog sumnji u korupciju, nismo dobili nikakve odgovore na pitanja što se svih ovih godina događalo u gradskoj upravi“, govori Bekavac i dodaje da odnosi Grada s određenim poduzetnicima već godinama ostaju bez objašnjenja. „Svakog dana Velikogoričani gledaju simbole takvih netransparentnih politika, pogledajte zapuštenu zgradu Velkoma, te bivšu gradsku tržnicu.“

Naglašava kako će odmah na početku mandata provesti i neovisnu reviziju gradskih financija čije će rezultate prezentirati građanima i medijima. „Neovisna revizija gradskih financija pokazat će pravo stanje stvari i omogućiti clean start za Veliku Goricu“, zaključuje Bekavac. Nasuprot dosadašnjim netransparentnim politikama, Bekavac će voditi politiku otvorenih vrata gradske uprave, transparentnih natječaja i javnih nabava. „Velikogoričani će se suprotstaviti korupciji i klijentelizmu već na ovim lokalnim izborima. Znam da je nezgodno za umrežene lokalne političke i klijentelističke strukture kad se pojavi netko tko ih se ne boji i tko im ne podilazi pa očekujem da će se zastupnici tih struktura koprcati u ovoj kampanji. Ali ja sam spreman i na neugodnosti u borbi protiv korupcije i klijentelizma“, odlučan je Bekavac.

Odgovorio je i na pitanje treba li restrukturirati gradsku administraciju. „Moj je plan digitalizirati gradsku upravu, gdjegod je moguće eliminirati nepotrebnu papirologiju i administriranje, te ukloniti arbitrarno postupanje prema građanima. Takve reforme u gradskoj upravi sigurno će naići na negodovanje. Reforme nikad nisu popularne, svaki sustav im pruža otpor, ali one su nužne i moraju se provesti“, upozorava Bekavac.

Sponzorirani sadržaj