Home Izdvojeno Interpretativno čitanje u sklopu Mjeseca Hrvatske knjige

Interpretativno čitanje u sklopu Mjeseca Hrvatske knjige

PODIJELITE

Gradska Knjižnica Velika Gorica okupila je učenike velikogoričke Ekonomske škole na čitanju tekstova u sklopu Mjeseca Hrvatske knjige. Učenici su bili u pratnji profesorice Sanje Primorac i voditeljice Mery Mrakovčić. Osim interpretativnog čitanja, događaj je upotpunio i nastup učenica Umjetničke škole Franjo Lučić – sestre Rien i Inon Međugorac koje su odsvirale tri skladbe na gitari.

interpretativno čitanje knjižnica (14)

– Manifestacija se u Hrvatskoj održava niz godina, a u Knjižnici Galženica već treću godinu za redom. Ove godine tema je svjetlo. Pozvani su svi zainteresirani građani da sudjeluju u Mjesecu knjige. – rekla je Mery Mrakovčić, voditeljica manifestacije u Velikoj Gorici.

Mjesec hrvatske knjige 2015. posvećen je svjetlosti radi odluke Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. U sklopu manifestacije organizirana je nagradna igra temeljena na pitanjima o Nikoli Tesli, a svi zainteresirani moći će od idućeg tjedna u izlogu knjižnice pogledati izložbu o tom inovatoru.

interpretativno čitanje knjižnica (4)

Istraživanja pokazuju da se u našoj zemlji čita sve manje, pa tako ispada da gotovo polovica građana Hrvatske u 2014. godini nije pročitala niti jednu knjigu. Upravo iz tog razloga knjižnica Velika Gorica poziva na zanimljive književne događaje kao i na poštivanje ideje Mjeseca Hrvatske knjige – da se čita što više.

[print_gllr id=33140]